casino siteleri

Haluk Cömertoğlu aday olacak mı?

Özel Haber Haber Girişi : 21 Ocak 2019 22:08
Haluk Cömertoğlu aday olacak mı?
Haluk Cömertoğlu aday ola

Ak Parti Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömeroğlu tekrar aday gösterilmedi.

Deprem konutları

Konu ile ilgili sosyal medyada açıklama yapan Haluk Cömertoğlu'nun kardeşi Sedat Cömertoğlu Haluk Cömertoğlu'nun tekrar aday gösterilmemesi ve başka bir parti yada bağımsız aday olması durumu ile ilgili açıklama yaptı

İşte Sedat Cömertoğlu'nun sosyal medya da yayınladığı mesaj :

YouTube Haber arası

Çok kıymetli Arapgirli hemşehrilerimizin bilgisine arzuhalimdir;
2 dönemden beri sizlerin oyu ve Ak Parti karar mercilerinin teveccühü ile Arapgir Belediye Başkanlığını başarılı bir şekilde yürüten kardeşim Haluk CÖMERTOĞLU, 2019 mahalli seçimleri için Malatya Battalgazi ilçemiz ve Arapgir ilçemizden Ak Partiden aday gösterilmemiştir.
Bu sonuç bizlere göre olumsuz ve aleyhte değerlendirilebilecek bir durum değil, bilakis siyaset gerçeğinin ve parti politikalarının en doğal sonucudur.
Siyaset, toplumu yönetme sanatıdır.
Dinamiklik, çok renklilik ve hep genç kalmak arzusu siyaset felsefesinin temelidir.
Kardeşim Haluk CÖMERTOĞLU, emanet edilen bu görevi ailesi, yakınları ve canı pahasına en güzel şekilde, şerefle ve onurla yürütmüş, sadrazamlar, paşalar ve alimler şehri kadim Arapgirimizi layık olduğu mertebeye çıkarmak için kendisinden beklenenin çok üzerinde bir performans, ilmi siyaset ve fedakarlıkla üstün başarılar göstermiştir.
Başarı, beklentilere göre değişkenlik gösteren bir sonuç değildir.
Ortak kabul görmüş evrensel doğrular ve değer yargılarıyla, toplam faydayı ölçebilen tarafsız-bağımsız bir bakışın değerlendirmesiyle anlam kazanır. Anadoluda bir çok belde de olduğu gibi bizim yöremizde de bir gruba göre başarı, diğer gruplara veya kişilere göre başarısızlık olarak değerlendirilebilir. İşte siyaset gerçeği de budur zaten. 16 yıldan beri başarıları nedeniyle tek başına iktidar olan Ak Parti, yine 16 yıldan beri bir çok parti taraftarı tarafindan çok başarısız olarak değerlendirilebilir. Böyle olunca, başarı ölçüsünün, bir sonraki seçimde alınan oy oranıyla doğru orantılı olacağı gerçeği ortadadır. Bu da bizim işimiz olmayıp, siyaset adamlarının politika belirleme ve toplumu yönetme yöntemlerini bulma konusundaki önemli görevleri olmalıdır.
Diyeceğim şudur ki;
Haluk CÖMERTOĞLU ve aile bireyleri olarak bizler, bu sonucu çok doğal buluyor ve siyaset gerçeği içerisinde yorumluyoruz.
İki dönem size teveccüh eden hiç bir kişiye yada partiye, ihanet etme veya farklı tercihlere (davetlere) yeşil ışık yakma bize yakışmaz ve etik de değildir zaten.
Velevki parti karar vericilerinin en masum gerekçeyle (hak ve vebal noktasında izah edilemeyen başka saikler var ise kendilerini bağlar), yeni adaylara da fırsat verme amaçlı girişimlerini de anlayışla karşılıyoruz.
Haluk CÖMERTOĞLU, 1994 seçimlerinde milli görüş çizgisinden Belediye Başkanı adaylığı ile başladığı siyasi duruşunu 31 Mart 2019 tarihine kadar Ak Parti Belediye Başkanı olarak sürdürme kararlılığını bugün itibariyle bizlere teyit etmiştir.
Kendisinin kararına aile bireyleri olarak son derece saygılıyız. 
Başka partilerin davetleri ve teveccühleri için şükranlarımızı arzediyor, çok daha yetenekli başka hemşehrilerimiz ile yola devam edebileceklerini söylüyoruz.
Bu minval üzere, bugüne kadar kardeşim Haluk CÖMERTOĞLU' na verdiğiniz destek için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, kardeşimin bu kararı dışındaki kararlarına ve davetlere (arayışlara) gerek abisi olarak benim ve gerekse akrabalarımız ve annem ile birlikte diğer kardeşlerimizin gönlümüz ve rızamız olmadığını ifade ediyorum.
Hiç birimizin rızık endişemiz olmayacağı gibi siyasi ikbal beklentimiz de yoktur.
Maksat hak'ka hizmet düsturuyla halka hizmet etmek ise, bu hizmetin siyaset dışında da yapılabileceği imkan ve fırsatları her zaman vardır. 
Gerek sağlığını koruması ve gerekse ihmal ettiği ailesi, çocukları ve yakınlarına zaman ayırabilmesi için birlikte aldığımız bu kararımızın anlayışla karşılanacağı inancımızla,
En kalbi saygılarımla arz ediyorum.
Sedat CÖMERTOĞLU