casino siteleri

HANİ AHMET ÇAKIR NE YAPTI Kİ DİYENLER

Şu üç günlük fani Dünya’da, zaman zaman biz bazı insanların gözüne çıkar ve menfaatlerimiz gereği öyle bir Dünya hırsı bürünüyor ki; her gün gördüğümüz ve gözlemlediğimiz bazı gerçekleri bir türlü görmek istemiyoruz. Örneğin her gün gözlerimizin önünde fiili olarak bizlere sunulan nice hizmet ve çalışmaları, ideolojik menfaat ve çıkar hesaplarımız gereği bir türlü görmek istemiyor ve inkar etme yolunu seçiyoruz..

 

Maalesef zaman zaman, olumsuz  Siyasetin paradigması gereği, bazı çıkar ve menfaatlerimiz uğruna, bazı insanlar öylesine ayrıştırıcı siyasetin etkisi altına giriyorlar ki, aklıselim düşünüp gelişen siyasi olaylara bağımsız bir perspektiften bakma, düşünme ve değerlendirip analiz yapma imkanı bulamıyorlar..

 

Emekli olduktan sonra, sık sık Malatya’ya gelip bir süre baba ocağı orduzu’da sakin bir atmosferde tatil yapalım derken. gazetecilik mesleğimiz ve siyasi çevremiz dolaysı ile, ister istemez hep siyasi tartışmalara ve sorulara şahit oluyoruz..

İşte bu siyasi tartışmalarda sık sık karşılaştığım bazı soru ve cümleler;  gerçekten insanı derinden düşünmeye sevk ediyor. Bazı insanlar tarafından deniliyor ki; “peki iyi de, Ahmet Çakır 8 yıldır hani ne yaptı ki ?” Bu soruyu ve söylemi sık sık dillendiren bazı insanları gerçekten merak ediyorum. Malatya’da yaşayan bu insanlar; her gün yaşadıkları Malatya’da her gün gördükleri nice hizmetleri ve çalışmaları görmüyorlar mı acaba?

Elbette ki zaman zaman, Türkiye’de ki her belediyenin bünyesinde olduğu gibi, bütün hizmetler har zaman halkın istediği gibi, kıssa zamanda dört dörtlük olmaya bilir. Çünkü her gün gelişen şehirleşme yapısında altyapı, üstyapı ve sosyal alanlarda yeni doğan ihtiyaçlara karşı, sabit belediye bütçeleri ile cevap vermek elbette ki kıssa zamanda mümkün olmaya bilir..

 

Belediyelerin görevi elbette ki yalınızca çöp toplamak, kanalizasyon su işlerine bakmak ve zabıtai denetimler yapmak değildir. Her gün gelişen şehirleşmenin yeni yeni hizmet ihtiyaçlarının  bütün sorumluluğu halk tarafından belediyelerden beklenir ve sorulur..

 

İşte konuya bu minvalde baktığımızda, Malatya Büyükşehir Belediyesinin bunca hizmetlerini görmemezlikten gelmek, gerçekten siyasi kıskançlık ve büyük bir haksızlık olur.. 

 

Malatya’da son 15 yıldır, hizmet noktasında birilerinin bir türlü görmek istemediği bazı gerçeklere kıssaca değinecek olursak; bu ekip Malatya’yı Büyükşehir yaptı. Bu ekip Malatya’yı spor’da şampiyon yaptı. Bu ekip Malatya’yı hizmet noktasın’da  Türkiye’nin başarılı ilk on Büyükşehir Belediyeleri arasına soktu..

Malatya merkezde ve ilçelerde, Malatya büyükşehir Belediyesi yol bakımı, asfaltlama, genişletme, yeni yol açma, köprü ve viyadük yapma da, (İstanbul  ve Ankara Büyükşehir Belediyesi hariç,) diğer bütün belediyeler içinde, Malatya Büyükşehir Belediyesi ilk sıralarlarda yer almaktadır..

 

Malatya merkezde ve ilçelerde, sosyal alanlarda olsun,  altyapı ve üstyapı çalışmalarında olsun, yapılan bunca başarılı hizmetleri bu köşemizde sayma imkanımız elbette ki yoktur.  Malatya halkının % 62’si bu hizmetleri takdir ettiği için, bu ekip son iki seçimdir Malatya halkı tarafında tekrar tekrar seçilmektdir..

Evet, siyasi kıskançlıklarından veya hasetlerinden dolayı olsun, yapılan bütün bu başarılı hizmetleri görmek istemeyip, ( “hani Ahmet Çakır ne yaptı ki”) diyenlere; Malatya halkı son seçimlerde %62 ile asıl cevabı vermiştir..

 

Özelikle son iki dönmede başlatılmış ve  devam etmekte olan bazı projeler yakında bittiğinde, Malatya çok başarılı hizmetlere kavuşmuş olacaktır. Bir kent’te her gün gelişen şehirleşme yapısından dolayı, elbette ki yeni yeni bazı hizmetlere ihtiyaç duyulacaktır. Her şeyin her an dört dörtlük olması da elbette ki mümkün değildir..

Mesela son yıllarda Malatya’nın önemli sorunlarından biri olan su sıkıntısı oldukça önemli bir konudur. Son 20 yıldır  kuraklık nedeni ile yaz aylarındaki içme ve sulama suyu sıkıntısı önemli bir sorun teşkil etmektedir. Bu konuda (Devlet Su İşlerinin) ivedilikle kapsamlı bazı projelerle bu konuya el atması gerekir. Bu konuda Malatya milletvekillerimizin önemle duyarlılık göstermesi gerekir. Her gün gelişen Malatya’da, içme suyu ve sulama suyu sıkıntısı konusunda, (“Devlet Su İşleri”) mutlaka kapsamlı bazı projelerle  konuya müdahil olmalıdır...!

 

Saygılarımla. / [email protected]