casino siteleri

Hani kaptaj hani su!

Malatya Haber Girişi : 20 Mart 2023 21:47
Hani kaptaj hani su!
Hani kaptaj hani su!

Hani Kaptaj Hani Su!

Deprem konutları

 Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem nedeniyle Malatya'da içme suyu sıkıntısı devam ediyor. 2021 yılının Eylül ayında MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, Gündüzbey ve Beylerderesi 1. kaptajdan olası bir sıkıntıda bu kaynağımızı devreye alacağız diyerek o dönemde açıklama yapmıştı. Bu kaynak neden devreye girilmedi bununla ilgili bir açıklama yapılmadı.

 

2021 yılının Eylül ayında Yıllardır tek kaynaktan beslenen Malatya’nın 3.’cü kaptaja kavuştuğunu belirten MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “Bulunan suyun sisteme kazandırılmasıyla birlikte 550-600 bin kişinin su ihtiyacı karşılanacak. Kaynak gözünde ekiplerimiz çalışıyor. Proje çalışmalarının ardından ihale yapacağız. Gündüzbey ve Beylerderesi 1. kaptajdan olası bir sıkıntıda bu kaynağımızı devreye alacağız. Çok ciddi bir kaynak. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’ın yeni alternatif kaynaklarla ilgili kesin talimatları vardı. Bizlerde su arayışına yoğunlaştık. Neticede Malatyamızın geleceği için önemli bir kaynak. Saniyede 1000 litre civarında. Gerekli tahlille laboratuvarımızda yapıldı. Gündüzbey Kaptaj suyu ile birebir örtüşüyor. Bu şehrimizin alternatif su kaynağıdır. Gelecekte Malatyamızın 50-60 yılını kurtaracak kaynak. Kısa bir zaman içinde ihalesini yapacağız. Hızlı bir şekilde Malatyamıza kazandıracağız” diye konuşmuştu.

 

Saniyede yaklaşık 1000 litre suyun olduğu ifade edilen kaynakta kaptaj tesis edilmiş ve kapısına da büyük puntolarla "Bu Tesis Selahattin Gürkan döneminde yapılmıştır" yazıyordu.

 

Asrın felaketini yaşadığımız günden beri Malatya halkı su diye diye inim inim inliyor.

Gündüzbey'de bulunan mevcut su kaynağı depremden dolayı zarar gördü ve su gözesi bulandı.

Haliyle çamurlu su haricinde temiz suya hasret kaldık.

 

MASKİ'nin bu durumla ilgili ne tür bir çalışma yaptığı ise meçhul!

 

2021 yılında görkemli bir törenle açılışı gerçekleştirilen bir kaynak var mı?

Varsa böyle bir kaynak su nerde?

Su varsa biz niye içemiyoruz?

Kaynak var su yoksa kim bu yalanı söyledi?

Başkan Gürkan,neden sessiz?

500 ml su minimum 3 lira,bunun depremzedelere olan toplam maliyetini bilen Belediye yetkilisi var mı?

YouTube Haber arası

Kamu vicdanı adına soruyoruz,sorumluluk sahibi bir yönetici varsa,cevap bekliyoruz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Gülnihal örnek 21 Mart 2023 21:40

    Biz biz depremi 1 günü ekmeği belediyeden para ile aldık biz depremin ilk günü suyu bulamadık biz depremin 1 günü mağdur olduk çoluğumuz çocuğumuzla peki bu bizim belediyemiz neden yanımızda değildi neredeydi bu nasıl bir halk istismarıdır buna bir anlam getiremiyorum bunu lütfen büyük yetkililere duyuralım

  • Necatin 21 Mart 2023 18:23

    Nedeni ben söyleyeyim çünkü belediyemiz reklam üzeri çalışan hiç bir hizmet yapmadan çok büyük işler yaptık diyen ama buna rağmen keşkeleri olmayan bir başkan tarafından yönetiliyor da ondan