casino siteleri

HASTANEDE, GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT YAPILDI

Sağlık Haber Girişi : 22 Ekim 2015 16:21
HASTANEDE, GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT YAPILDI

Malatya Devlet Hastanesi’nde, gerçeğini aratmayan kurtarma ve yangın tatbikatı yapıldı. 
Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Sivil Savunma Uzmanlığı ve Malatya Devlet Hastanesi Eğitim Koordinatörlüğü tarafından kurtarma ve yangın tatbikatı yapıldı. Tatbikat öncesi gerçekleşen eğitim programının açış konuşmasını yapan Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hilmi Ataseven, her türlü afet ve felaketlere hazırlıklı olmanın öneminden bahsetti. Ardından Sivil Savunma Uzmanı Ercan Aycan’ın sunumu gerçekleştirildi. Ardından yapılan tatbikatta ise Malatya Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekibi, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) , 112 Ambulansı ve yangın söndürme tüplerinin dolumunu yapan firma temsilcileri de katıldı. Gerçeğini aratmayan tatbikatta UMKE ekibinin hem İtfaiye, hem de AFAD Arama Kurtarma ekipleri ile uyumlu ve koordineli çalışması büyük beğeni topladı. 
İtfaiye ekibi, senaryo gereği hastanenin üst katlarında mahsur kalan kazazede, UMKE’nin yaptığı tedavinin ardından salınan sedye ile, merdivenli kurtarma aracı ile indirilerek kurtarıldı. AFAD Arama Kurtarma Ekibi de çatı katında mahsur kalan bir yaralıyı iple sarkıtarak kurtarmaya çalışması göz doldurdu. Daha sonra enkazda arama kurtarma ve acil ilk yardımı yapıldı. Yangın söndürme tüpleri ile temsili yangına müdahale edilerek, personellere yangın söndürücülerin kullanımı hakkında bilgi verildi. 
Tatbikat sonunda konuşan Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Erhan Berk, “Hastane personelinin, bu tür afet ve felaketlere hazır olmaları gerekiyor. Bu bakımdan her yıl yapılan tatbikatlar bizler için çok önemli. İlimiz genelinde hizmet veren UMKE, AFAD ve İtfaiyenin uyum içerisinde çalışması, il olarak afetlere hazır olduğumuzu gösteriyor” şeklinde konuştu.

Deprem konutları