casino siteleri

HATUNSUYU MAHALLESİ SORUNLARI

Siyaset Haber Girişi : 28 Şubat 2017 23:32
HATUNSUYU MAHALLESİ SORUNLARI
MALATYA HABER - MALATYA'N

CHP Battalgazi İlçe Başkanı Av. Selahattin Sarıoğlu Yönetim Kurulundan arkadaşlarıyla merkeze yaklaşık 10 Km. yakınlıktaki Hatunsuyu (Beldesi) Mahallesine giderek buraya bağlı Kıraç Semtinde incelemelerde bulundu. 

Deprem konutları

Hatunsuyu Muhtarı Bilal Demir'le de görüşen Sarıoğlu Kıraç Bölgesiyle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: "Önceki gün medyada bu bölgeyle ilgili haberler gördüm. Çok önemli sorunlardan söz ediliyordu. ' Basın görevini yaptı, şimdi sıra biz siyasetçilerde; şehrin burnunun dibinde böyle yüz yıl öncesinin zorlukları yaşanabilir mi?'' diyerek yerinde görmek için derhal buraya geldim. Gördüm ki yazılanlar yüzde yüz doğru. Konuştuğumuz kadınlar, beyler, çocuklar adeta 'Bir dokun bin ah işit!' durumunda." 

Sarıoğlu, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: "Geniş bir alanı kaplayan Kıraç semti üç bölgeden oluşuyor. Bizim bulunduğumuz bölge, sorunu daha çok olan üçüncü bölge. Kıraç bölgesi, yerleşimi en az on yıl öncesine dayanan bir alan. Tarıma uygun olmayan, engebeli, zemini kayalık bir arazi. İmarlı parseller üzerine seyrek de olsa güzel konutlar yapılmış. Belediye imar yollarını yer yer açmış. Yollar bozuk asfalt ve daha çok da toprak. Konuştuğumuz insanlar en başta gelen sorunlarının kanalizasyon olduğunu; sorunu kazdıkları kuyularla gidermeye çalıştıklarını söylediler. Hatunsuyu Muhtarı Bilal Demir bu konuda, 'Kanalizasyon hattı döşendi, ancak tamamlanmadı, ucu açık değil, aşağıda kamulaştırma sorunu var. Arazi sahipleriyle sorun yaşanıyor.' dedi. Kıraçlıların bir diğer sorunu da okul. Koca bölgede bir ilkokul var o da küçücük ve birleştirilmiş sınıflarda ders yapılıyor. Yani bir derslikte iki ayrı derecedeki öğrenci oturuyor, ders görüyor. Yeni kuşaklar bunu bilmez, örneğin ikinci sınıf öğrencileriyle üçüncü sınıf öğrencileri aynı sınıfta oturuyor ve birinin dersi yapılırken diğerleri bekliyor. Bu çağda bu eğitim olur mu? Muhtar Bilal Demir okul konusunda, "Vatandaşlar okulun yapılacağı yer konusunda anlaşamıyor; sözgelimi birinci bölgeye yapılması planlanıyorsa diğer bölgedekiler imza toplayıp Milli Eğitime veriyor, 'Oraya yapılırsa biz çocuğumuzu göndermeyiz' diyor.dedi.

Başkan Sarıoğlu, "Kıraçlıların Sağlık Ocağı sorunu da var; bir iğne, bir aşı yaptıracakları, acil durumlarda yetişecekleri bir sağlık ocağı istiyorlar. Halk ayrıca sokakların güvenliksiz olduğunu, geceleri hiçbir sokak lambası yanmadığı için zifiri karanlıkta, korku içinde yaşadıklarını söylediler. Gerçekten de baktığımızda ya elektrik direği göremedik ya da direkte lamba." dedi.

CHP Battalgazi İlçe Başkanı Av. Selahattin Sarıoğlu sözlerinin sonunda:"Burası çok geniş, gelişmeye açık bir yerleşim alanı. Hızla yapılaşıyor. Devlet buraya onca yatırım yaparak kanalizasyon döşemiş ama sonunu getirmemiş.Denizi geçip, harıkta boğulmak olur mu! Bunun tamamlanması gerekir. Yine, bu koca alana, bunca çocuğa dört derslikli bir ilkokul yeter mi? Bu çağda, birleştirilmiş sınıflarda ders görmek bize yakışır mı? Bir okul yeri varmış, orası uygun değilmiş! Binlerce dönüm boş alan var, bütün bölgeleri ortalayacak bir yerde ilki, ortası, hatta lisesi iç içe veya ayrı ayrı yapılamaz mı? Yapılabilir. Yine, yollar kışın çamurdan-kardan, yazın tozdan geçilmiyor; artık belediyelerimizin asfalt şantiyeleri de var. Bu sorun niye çözülmesin? İnsan'ın en baş sorunu elbette ki sağlığı, ama bu kadar geniş bir alanda bir sağlık tesisi yok.Yine şehre bu kadar yakın bir yerde sokaklar gece zifir karanlık,küçükler, büyükler güvensizlikten sokağa çıkamıyor, birbirine gidip gelemiyor. Milletin elektrik, aydınlanma ihtiyacı bir özel firmaya teslim edilmiş. Elektrik konusunda, köydeki, şehirdeki, herkes rahatsız, Devletin eli, kolu bu alana yetişmiyor." dedi. 28.02.17

Esenlik haber arası

Av. Selahattin Sarıoğlu/CHP Battalgazi Başkanı