casino siteleri

Havalimanında yapılan tatbikat gerçeği aratmadı

GENEL Haber Girişi : 13 Kasım 2023 17:19
Havalimanında yapılan tatbikat gerçeği aratmadı
Adıyaman Havalimanında gerçekleştirilen uçak düşme tatbikatı gerçeği aratmadı.Her iki yılda bir düzenlenen geniş katılımlı acil du
Adıyaman Havalimanında gerçekleştirilen uçak düşme tatbikatı gerçeği aratmadı.
Her iki yılda bir düzenlenen geniş katılımlı acil durum tatbikatı çerçevesinde Adıyaman Havalimanı´na inmek üzere olan bir yolcu uçağı senaryo gereği pist alanı yakınlarına düştü. Tatbikat için hazırlanan dev uçak maketi, bir anda ateş topuna döndü. Enkaz bölgesine ise çok sayıda itfaiye ekipleri, 112 Acil Sağlık ekipleri, AFAD ekipleri, UMKE ve havalimanı görevlileri sevk edildi.
Olay yerine gelen itfaiye ekipleri her iki motoru ve kanatları alev alan uçağa köpüklü su sıktı. Söndürülen yangın sonrasında yine itfaiye ekipleri tarafından uçak içerisinde bulunan 70 yolcu 5 mürettebat tek tek bulundukları yerden çıkarıldı. Uçakta hafif şekilde yaralanan 60 yolcu ve mürettebata olay yerinde sağlık ekiplerince müdahale edilirken ağır yaralanan 7 ile hayatını kaybeden 3 kişinin cenazesi ambulanslara alınarak hastanelere sevk edildi. Gerçekleştirilen tatbikat başarılı bir şekilde sona erdi.