casino siteleri

HDP’Lİ ADAYLAR, MAHALLE ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

Siyaset Haber Girişi : 19 Ekim 2015 14:18
HDP’Lİ ADAYLAR, MAHALLE ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR
Halkların Demokratik Part

Yeter ki kan dökülmesin, yeter ki yolsuzlukların hesabı sorulsun, yeter ki bürokrasideki, yargıda ki tahribat tamir edilsin” dedi. 
HDP Malatya Milletvekilli adayları Aydın Erdoğan ve Abuzer Yavaş, 1 Kasım erken seçimleri kapsamında Yeşilyurt ilçesine bağlı Cumhuriyet Örnek Köy, Kuşdoğan ve Pirpirim mahallelerini ziyaret etti. HDP’li heyet 1 Kasım’da yapılacak seçimlerin önemine vurgu yaparak, mahalle sakinlerinden destek istedi. Erdoğan, “Aktif bir propaganda içerisinde değiliz ama dost ve arkadaşları ziyaretlerimiz devam ediyor. Ankara’ya yaşanan bombalı katliam sonrası, 5 gün süre ile arkadaşlarımızı toprağa verdik, geçen gün Hekimhan’da bir arkadaşımızı toprağa verdik. 1 Kasım’da ortaya bir sandık gelecek, bu kötülüklerin sonunun gelmesi için halkın önüne bir fırsat gelecek, bunu da değerlendirmek gerekiyor. Bizler de bunun için çalışmak mecburiyetindeyiz, meydanı, alanı onlara bırakamayız. Kimsenin burnunun kanamasını istemediğimiz bu tür katliamların yeniden yaşanmaması için kalabalık toplantılar yapmıyoruz, içimizden de gelmiyor. Şu an birçok yerde sokağa çıkma yasağı var, sokağa çıkma yasağı olan bir yerde nasıl seçim çalışması yapılır? Bazı yerlerde yollar kapalı mesela Dersim, Erzincan yolu kapalı. Daha birçok yerde buna benzer kapalı yollar var, bu şartlar altında bir seçim çalışması haliyle olmuyor ama buna son vermek gerekiyor” diye konuştu.
Erdoğan, “1 Kasım’da barajı aşmak için sizlerden destek istedik, sağ olun sizler de desteklerinizi esirgemediniz iyi bir destek bulduk. Fakat 1 Kasım seçimlerinde bizim Malatya’da bir milletvekili çıkartma şansımız var. 7 Haziran’da çok belli değildi, insanlar güvenemiyordu 'acaba barajı aşar mı, aşmaz mı?' diye bir tereddüt vardı. Şimdi Malatya’da ki tablo şu, biz Malatya’dan 37 bin oy almışız, 15-16 bin oyla milletvekili çıkartma imkanımız var. CHP, 75 bin oy almış 53 binle milletvekili çıkartmış, artan 22 bin civarında bir oyu var, bu ise oy değerlendirmeye girmiyor. Onların ikinci bir milletvekili çıkartmaları için 30 binden fazla oya ihtiyaçları var, bizim milletvekili çıkartmamız daha kolay” ifadelerini kullandı.
“HAYSİYET VE ONUR MÜCADELESİ İÇİN BU YOLDAYIZ”
HDP Malatya Milletvekili Adayı Abuzer Yavaş ise haysiyet ve onur mücadelesi için yola çıktıklarını ifade etti. Yavaş, "Biz, dünya nimetlerinin peşinde olsaydık, birçok şeyimizi kaybetmezdik. Eğer insanlar bir şeyler var edebiliyorsa ve bu düşünceyi biraz insanlarımıza kazandırabiliyorsak dünyanın en mutlu insanları bizler oluyoruz. Biz hangi partiye oy verirsek verelim bizlere ekmek vermezler. Devletin sağladığı imkanlar da bizim hakkımız olduğu için sağlanıyor, yoksa kimsenin bize bir lütfu falan değildir. Bir insan kömür getirip veriyorsa, adam kendi kasasından çıkartıp vermiyor. Haksız yere bazı insanlar çok mağdur ediliyor, taraf tutuluyor, partizanlık gelişiyor. Bütün bunların önüne geçmek için, onurumuzu, şerefimizi ve hakkımızı savunmak için aslında hepimizin burada siyaset yapması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Deprem konutları