casino siteleri

Herkes giderken, o yurt dışından Malatyaya gelerek yatırım yaptı

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 05 Şubat 2024 10:02
Herkes giderken, o yurt dışından Malatyaya gelerek yatırım yaptı
Asrın felaketinde İsviçrede olan Şerife Akkoyun, herkes şehri terk ederken Malatyaya gelerek burada yatırım yaparak depremin vurduğu memleketinde yaşama
Asrın felaketinde İsviçrede olan Şerife Akkoyun, herkes şehri terk ederken Malatyaya gelerek burada yatırım yaparak depremin vurduğu memleketinde yaşamaya başladı.
6 Şubat 2023de yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma uğrattığı illerin başında yer alan Malatyada felaketin birinci yılına girilirken yaralar sarılmaya devam ediyor. Deprem sırasında İsviçrede olan Malatyalı Şerife Akkoyun, acı haberi duyar duymaz ailesine ulaşmak için uğraştı. Ailesinin evinin yıkıldığını ve zor şartlarda olduklarını öğrenince kente gelen Akkoyun, Depremin üzerinden yaklaşık1 yıl geçti. Malatyayı seviyorum, şehrimi terk etmeyeceğim asla dedi.
Psikolog Danışman olan Akkoyun, kente geldikten sonra ailesi ile konteyner kentte yaşamaya başladığını da belirterek, Battalgazi ilçesine bağlı Çavuşoğlu Mahallesindeki evimiz yıkıldı. Annem ve babamla konuştum, deprem sonrası yurt dışına götürmek istedim ama burayı terk etmediler. Ben de ailemle beraber Malatyada kalmayı tercih ettim. Yurt dışında kalan biri olarak Türkiyeyi ve Malatyamızı çok seviyorum, bunun üzerine kalma kararı verdim ifadelerine yer verdi.
İsviçrede güzel bir hayatı olduğunu ancak buna rağmen deprem sonrası Malatyaya kalmaya başladığını ifade eden Akkoyun, Malatyalılara seslenmek istiyorum. Depremden dolayı şehrimizi terk etmeyelim. Burada kaldıktan sonra kreş açarak memleketimize destek vermek için yatırım yaptım. Eğitim üzerine yatırım yaptığım için mutluyum. Kolay olan şey şehri bırakıp gitmekti ben ise kalarak burada birilerinin yaralarını sarmak ve yardımcı olmak için buradayım. Deprem etkilen çocukların psikolojisi kreşlerle yeniden normale dönecektir diye konuştu.