casino siteleri

Hindistan cevizinden doğal sabun, sivilce ve lekeleri yok ediyor

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 27 Ekim 2023 10:51
Hindistan cevizinden doğal sabun, sivilce ve lekeleri yok ediyor
Elazığ merkeze bağlı köyündeki bahçelerinde yetiştirdiği sebze, meyve ve aromatik bitkilerden doğal sabun üretmeye başlayan Tuba Bahçeci´
Elazığ merkeze bağlı köyündeki bahçelerinde yetiştirdiği sebze, meyve ve aromatik bitkilerden doğal sabun üretmeye başlayan Tuba Bahçeci´nin, Hindistan cevizinden elde ederek ürettiği `aktif karbon sabunu´ en çok tercih edilen ürünlerin başında geliyor.
Elazığ´da yaşayan 2 çocuk annesi Tuba Bahçeci, merkeze bağlı Yedigöze köyündeki bahçelerinde yetiştirdiği sebze, meyve ve bitki türlerinden ürettiği sabunları satarak aile bütçesine katkı sağlıyor. Hobi olarak 6 yıl önce, havuç, bal, nar, üzüm, defne, nane, kekik, elma, nar, Hindistan cevizi, domates, salatalık, papatya, gül, gibi sebze, meyve ve bitkilerden sezonuna göre farklı özelliklerde sabunlar imal eden Bahçeci, yetiştirdiği bu bitkilerden yaklaşık 50 çeşit doğal sabun elde ediyor. Türkiye´nin dört bir yanına ürettiği sabunları gönderen Bahçeci, aynı zamanda yurt dışından da sipariş alıyor. Özellikle sivilce ve sivilce lekesi ile akneye iyi geldiği bilinen Hindistan cevizi kömüründen elde ettiği sabun, en çok tercih edilen ürünlerin başında geliyor. Aktif karbon sabunu olarak bilinen ve maliyetinden dolayı sadece özel sipariş üzerine üretilen bu sabunun kalıbı 80 liradan satılıyor.

"50´ye yakın sabun çeşidimiz var"
Hobi olarak başladığı sabun üretimini zamanla ticarete dönüştürdüğünü dile getiren Tuba Bahçeci, "Bu iş büyüdü, hobi halinden çıkıp ticaret haline dönüştü. Şu an hem Elazığ içi hem şehir dışı hem de yurt dışına siparişlerimiz devam ediyor. 50´ye yakın sabun çeşidimiz var. Bunun en çok revaçta olanları ise 10 çeşit sabunumuz. Bunların başında, eşek sütü sabunu, defne sabunu, bıttım sabunu, aktif karbon sabunu gelmektedir. Özellikle bıttım sabunu egzama, sedef ve mantar gibi hastalıklarda çok etkili bir sabun. Sabunun yanı sıra kremin de üretimini yapmaktayız. Ürünlerimizin satışını internet üzerinden gerçekleştiriyoruz. İlk önce hobi olarak başladı, sonradan etrafımda bu işimle ilgili güzel dönüşler aldıktan sonra bu işi ticarete dökmeye karar verdim ve 6 yıldır da bu işi yapıyorum" dedi.

Hindistan cevizinden doğal sabun
En çok tercih edilen sabunlardan bir tanesinin de ´aktif karbon sabunu´ olduğunu belirten Bahçeci, "Bu sabunun özelliği, Hindistan cevizinin kabuğunun kömüründen elde edilen bir toz. Bunun sivilceleri kurutma özelliği var. Sivilce, akne ve sivilce lekelerinde en etkili sabunlardan bir tanesi. Hindistan cevizinin kabuğunun kömüründen faydalanıyoruz. Bu sabunu sipariş üzerine yapıyorum. Bilindiği üzere Hindistan cevizi ülkemizde bulunmadığı için ihracat ürünü olduğu için birazcık pahalı. Tüm sabunlarımızda ve kremlerimizde yüzde yüz doğal ve organik yağlar tercih ediyoruz" diye konuştu.