casino siteleri

Hızlı tren ile Malatya-Ankara arasındaki mesafe 7 saate düşecek

Ekonomi Haber Girişi : 20 Haziran 2023 13:53
Hızlı tren ile Malatya-Ankara arasındaki mesafe 7 saate düşecek
Hızlı tren ile Malatya-Ankara arasındaki mesafe 7 saate düşecek

Malatya´dan Sivas´a başlayan bölgesel tren ile Malatyalılar aktarmalı olarak Sivas üzerinden İstanbul ve Ankara´ya hızlı tren ile gidebilecek. Böylelikle 16 saat süren Malatya-Ankara demir yolculuğu 7 saate düşecek.

Deprem konutları


Malatya´yı Hızlı Trenle Ankara ve İstanbul´ a bağlayacak olan Malatya-Sivas Bölgesel Tren seferleri bugün itibariyle başladı. Malatya´yı hızlı tren bağlantısıyla hız ve konfora kavuşturacak olan Malatya-Sivas Bölgesel Treninin ilk seferi Malatya Tren garında tören ile başladı. Saat 08.10´da ilk seferi başlayan Bölgesel Trenin uğurlama programında konuşan Malatya Valisi Hulusi Şahin, medeni ülkelerde bir dakikanın bile çok önemli olduğunu ifade ederek, "Türkiye´de Devlet Demir Yolları toplu taşıma açısından saate çok titizlikle uyan bir ülkedir. Biz araçla bile 6 buçuk saatte Malatya´dan Ankara´ya gidemiyoruz ama bu tren ile Sivas bağlantılı olarak, 280 TL´ye Ankara´ya ulaşabileceğiz. Bu çok değerli bir hizmet. Ayrıca Yazıhan ve Hekimhan´daki istasyonlardan da binilebilecek ve çok kısa bir süre içerisinde 6 buçuk saat gibi bir sürede Ankara´da olabilecek. Dönüşü de Ankara´dan saat 13.00 gibi hareket edecek ve Malatya´ya saat 20.00´de Malatya´da olacak. Darısı İstanbul hattına darısı hızlı trenin Malatya´ya uzatılıp 3 saatte Ankara´ya ve 6 saat İstanbul seviyesine gelmeye. Buna da çok az kaldı. İnanıyorum ki çok kısa bir süre içerisinde Türkiye bunu da başaracak ve Malatya´mız artık Ankara´ya sabah gidip akşam dönecek hale gelecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

YouTube Haber arası


Programda konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise iş gereği Ankara´ya sık sık gittiğini ve bu sürenin 6 buçuk saate inmesiyle artık Ankara´ya trenle seyahat edeceğini söyledi.
TCDD Taşımacılık Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Şinasi Kazancı´da Ankara´yı Sivas´a hızlı tren ile bağladıklarını ve Malatyalıların da Ankara´ya hızlı gelmesini istediklerini belirterek, "İnşallah hızlı tren Malatya hattına gelene kadar bu geçici bir çözüm. Şimdi 6 buçuk saat ama çok yakında Malatya-Sivas 3 buçuk saate Sivas-Ankara´yı da 2 saate düşüreceğiz. 6 saat gibi bir sürede Ankara´da olmuş olacağız" diye konuştu.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise Türkiye´de Osmanlının son dönemlerinde demiryolları hatlarının inşa edildiğine dikkat çekerek, "Cumhurbaşkanımızın riyasetinde demir yolunun da artık ayağa kalkması gerektiği talimatıyla birlikte, devlet demir yolları Türkiye´de ilk defa hızlı tren hatlarını oluşturdu. Eskişehir-Ankara, Ankara-İstanbul, Ankara-Konya ve şimdi de Ankara-Sivas hattı ve Malatya bağlantılı. Temennimiz, Sivas´a gelen hızlı tren yolu hattının Malatya bağlantısı yapılarak doğu illerimizle de Ankara´nın ve batının hızlı tren yollarıyla ve hızlı tren ağlarıyla bağlanmasıdır" ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından Malatya-Sivas Bölgesel treni ilk seferi için yola çıktı. Yolcular hızlı ve bölgesel treni birlikte kullanarak Ankara ve İstanbul yönlerine yapacakları seyahatlerde Malatya-Sivas parkuruna yüzde 50 indirim uygulanacak. Malatya Sivas Bölgesel Treni ile sadece Malatya-Sivas parkurunda seyahat edecek yolcular ise tam bilet ücreti ödeyecek. Malatya-Ankara Arasında İşleyen 4 Eylül Mavi Treni Haftada Karşılıklı 4 sefer yapacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.