casino siteleri

Hobi olarak başladığı ahşap oymacılığında sanat eserleri üretiyor

Kültür-Sanat Haber Girişi : 19 Ocak 2024 09:51
Hobi olarak başladığı ahşap oymacılığında sanat eserleri üretiyor
Malatyanın Yeşilyurt ilçesinde yaşayan 46 yaşındaki İsmail Kılınç, 8 yıldır doğada topladığı ağaç parçalarını ve kozalakları evinde sanat eserine dönüşt
Malatyanın Yeşilyurt ilçesinde yaşayan 46 yaşındaki İsmail Kılınç, 8 yıldır doğada topladığı ağaç parçalarını ve kozalakları evinde sanat eserine dönüştürüyor.
Yeşilyurt ilçesi Şeyh Bayram Mahallesinde yaşayan 46 yaşındaki İsmail Kılınç, bir kamu kurumunda çalıştığı işinden arta kalan zamanlarında evinin bir odasında ahşaptan hayvan figürleri ve avizelerin de aralarında bulunduğu çeşitli dekoratif ürünler yapıyor. Sekiz yıl önce hobi olarak ahşaptan hayvan figürleri ve avizelerin de aralarında bulunduğu çeşitli dekoratif ürünler yapmaya başlayan Kılınç, ilerleyen zamanlarda ürünlerini sergileyeceği bir dükkan açmak istediğini söyledi.

Deprem nedeniyle bir süre ara vermiştim yeniden üretime başladım
Doğada topladığı malzemelerle üretim yaptığını kaydeden Kılınç, "Ahşap el oymacılığına 2015 yılında hobi olarak başladım. Çeşitli hayvan figürleri ile sehpa, masa gibi ürünler üretiyorum. Deprem nedeniyle bir süre üretime ara verdim şimdiler yeniden üretime başladım. Mesleğin yeni nesillere taşınmasını istiyorum dedi.
Ürettiği ürünleri internet üzerinde satışa sunduğunu kaydeden Kılınç, evinin salon kısmını tamamen bu işe ayırdığını aktararak eşinin de çalışmalarında kendine yardımcı olduğunu söyledi.
Kılınç, deprem nedeniyle boş dükkan bulmadığını da ifade ederek hedefinin ürünlerini sergileye bileceği bir işyeri açmak olduğunu vurguladı.