casino siteleri

İÇLİ KÖFTE (HEKİMHAN YÖRESİ)

Sevgili okuyucular bu hafta sizlerle içli köfte tarifini paylaşmak istiyorum. Malatya yemeği denilince herkesin aklına ilk bulgurlu köfteler geliyor. Ama bizim içimizde bile o kadar çok çeşit var ki, ben sizlere Hekimhan yöresinde yapılan içli köfteyi tanıtmak ve tarifini vermek istiyorum.

Hekimhan da içli köfte unsuz küçük bulgura un katılarak yapılır. Ve içli köfteyi tam anlamıyla yapabilmek için birkaç deneme yapıp el alışkanlığı kazanmanız gerekir.

Malzemeler

2 kg küçük bulgur

Yarım kg un

3 su bardağı soğuk su

Tuz

İç Malzemesi

Yarım kg kıyma

Yarım kg soğan

Tereyağı

Öncelikle soğanımızı tereyağında kavurup kıymayı ekliyoruz bir güzel kavurup kenara alıyoruz, hatta dolaba koyup tereyağının donmasını sağlarsanız köfteler daha kolay kapanır.

Bulgurumuzu derin bir kaba alıyoruz ve suyumuzu üzerine döküyoruz güzelce karıştırıp unu ağır ağır ekliyoruz daha sonra yoğurmaya başlıyoruz. Ara sıra elimizi suya batırabiliriz. Bu hamur kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.

Daha sonra cevizden az büyük parçalar koparıyoruz ve bu parçaları olabildiğince ince açıyoruz içine hazırladığımız harçtan koyup kapatıyoruz. Tüm malzemeyle bu işlemi yapıyoruz.

Tenceremize su koyuyoruz ve ocağa koyuyoruz suyumuz kaynayınca tuz atıp köfteleri ekliyoruz. Pişen köfteler suyun üstüne çıkar aşağı yukarı 8- 10 dakika da. Sonrada isterseniz üzerine tereyağı ekleyip yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

(Püf noktası: Yaptığınız köftelik hamurun dağılıp dağılmayacağını anlamak için misket gibi bir parça yapıp cezvede kaynatın eğer dağılmazsa sorun yok, eğer dağılıyorsa köfteliğinize az un ekleyip biraz daha yoğurun.)