casino siteleri

İL MÜFTÜMÜZ ÜMİT ÇİMEN’İN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Haber Girişi : 15 Mayıs 2015 15:52
İL MÜFTÜMÜZ ÜMİT ÇİMEN’İN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Üç Aylar mevsiminin manevi hayatımıza getirdiği bereketle birlikte dini hayatımızda önemli bir yeri olan İsra ve Mirac Gecesine ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. İsra ve Mirac Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in kutlu yolculuğunun ve Rabbi ile buluşmasının adıdır. Zira Kur’an-ı Kerim’ de Yüce Allah İsra Suresinin ilk ayetinde; “Kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed’i) bir gece Mescid-i Haram’dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.” buyurmaktadır.

Deprem konutları

Mirac, müşriklerin psikolojik baskılarının arttığı ve Efendimiz’in peygamberlik görevinin sıkıntılı ve kederli bir döneminde meydana gelmesi Hz. Peygamberin sabır, tahammül ve Allah’ a tevekkülünün neticesinde Yüce Allah’ ın kulu ve peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v.)’ den hüzün ve kederini alması ve huzuruna kabulü ile adeta ilahi bir mükâfat olarak anlaşılabilir. Sevgili Peygamberimiz’in bu kutlu yolculuğu mahiyetinden çok neticesi dini hayatımıza şekil ve yön vermelidir. Ayet-i Celile’de Sevgili Peygamberimizden bahsedilirken onun kulluğu öne çıkarılmıştır. Beytullah’ın içinde bulunduğu Mescid-i Haram’ın zikredilmesiyle birlikte Müslümanlar için önemli olan Mescid-i Aksa ve Kudüs de hatırlatılmıştır.

İsra ve Mirac, yükselme ve yücelme yollarının tek sahibinin Allah olduğunun bilincine varmaktır. Yükselmenin ve yücelmenin ancak Kur’an ve Hz. Peygamber’in rehberliğinde olacağının farkına varmaktır. Allah’ ın ölçülerini hayata taşımakla ve O’nunla irtibat ve iletişim içinde olmakla mümkün olabileceğini, bütün bunlar için en önemli adresin Namaz olduğunu bilmektir. Mirac’dan Sevgili Peygamberimiz’ in bize getirdiği armağanlar iyi anlaşılmalı ve üzerinde düşünülmelidir. Bu armağanlar; Beş vakit Namaz, Bakara Suresinin son ayetleri ile Allah’ a hiçbir şeyi ortak koşmadan O’na varan kulların günahlarının bağışlanabileceği müjdesidir. Mirac, Sevgili Peygamberimiz’ in şahsında Mü’minlerin önüne açılmış bir yükseliş ufkudur. Peygamberimiz’ in Mirac’dan bize getirdiği hediyeler ışığında hayatımızı yeniden gözden geçirmeliyiz. Kulluğumuzun içini doldurma gayreti içerisinde olmalıyız. Peygamberimiz’ in ifadesiyle bizim için Mirac olan, Rabbimizle buluşma O’nun huzuruna çıkma anlamı taşıyan Namaz konusunda daha dikkatli ve hassas olmalıyız.

YouTube Haber arası

Bu duygu ve düşüncelerle Malatya’lı Hemşehrilerimizin kandillerini tebrik ediyor, Aziz Milletimize, bu güzel ülkemize, bütün insanlığa huzur, barış, kardeşlik, birlik ve dirlik getirmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.