casino siteleri

İlkokul öğrencileri yerli ve milli teknolojiyi inceledi

Eğitim Haber Girişi : 15 Aralık 2023 11:34
İlkokul öğrencileri yerli ve milli teknolojiyi inceledi
Yerli Malı Haftası kutlamaları çerçevesinde Kazım Karabekir İlkokulunda açılan sergide minik öğrenciler yerli ve milli teknoloji ürünlerini
Yerli Malı Haftası kutlamaları çerçevesinde Kazım Karabekir İlkokulunda açılan sergide minik öğrenciler yerli ve milli teknoloji ürünlerini de yakından tanıma fırsatı buldu.
Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan `Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası´ çerçevesinde Kazım Karabekir İlkokulu 1-B sınıfında DHMI Malatya Havalimanı Müdürü Serdar Akyüz´ün katkıları ile alışılmışın dışında bir program düzenlendi.
Milli değerleri korumak, öğrencileri bilinçlendirmek ve milli kaynakların daha verimli şekilde kullanılmasını sağlamak adına gerçekleştirilen programda DHMI Malatya Havalimanı Müdürü Serdar Akyüz´e ait 100´e yakın yerli ve milli teknolojik ürünlerin maketleri sergilendi. Öğrenciler burada robotik kodlama, siber güvenlik, yazılım, yapay zeka, insansız araçlar, havacılık, uzay ve dron teknolojileri alanında daha fazla bilgi sahibi olurken program çerçevesinde okumaya ve yazmaya yeni başlayan ilkokul öğrencileri hazırladıkları slaytlarda yerli ve milli teknolojik ürünlerin tanıtımlarını yaptı.
Öğrenciler Türkiye´nin yerli ve milli aracı olan TOGG´u da inceleme fırsatı bulurken 5 gün boyunca yerli ürünlerin tanıtımı yapıldı. Sınıf Öğretmeni Hatice Akyüz, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasının yiyerek içerek değil de milli ürünleri öğreterek geçmesi gerektiğini vurguladı.