casino siteleri

İnanç Özgürlüğüne Çirkin Saldırı

Haber Girişi : 11 Mart 2015 23:16
İnanç Özgürlüğüne Çirkin Saldırı

AK Parti Brüksel Temsilciliği Başkan Yardımcısı Sayın Asiye Bilgin’e yapılan çirkin muamele ile ilgili açıklama.

Deprem konutları

Kadına yönelik şiddet, taciz ve ayırımcılık konusunda Türkiye'de duyarlılığın oldukça yükselmiş olduğu bu günlerde, kadına yönelik şiddetin çirkin bir örneğine Avrupa'nın merkezinde, AK Parti Brüksel Temsilciliği Başkan Yardımcımız Sayın Asiye Bilgin'in şahsında maruz kalmış olmayı teessüfle karşılıyoruz.

Strazburg havaalanında yetkili polisler tarafından kabin olmasına rağmen topluluk içinde, kadınlık onuruna ve inançlarına ters düşecek şekilde üzerinin aranması istenen; tüm çabalara ve konuşmalara rağmen polisin taciziyle karşı karşıya kalan temsilcimize yapılan bu davranış açıkça kadına karşı şiddet eylemidir.

İnsan hakları ve inanç özgürlüğüne birebir tezat teşkil eden çirkin bir saldırının ileri demokrasi ve özgürlüklerin beşiği olarak düşünülen Avrupa’nın merkezi Strazburg’ta meydana gelmiş olması ne yazık ki Avrupalının Müslümana ve Kadına bakış açısı konusunda endişeleri harekete geçirmiştir.

Temsilcimizin havaalanında görevli polisler tarafından maruz kaldığı taciz olayının Strazburg Parlamentosunda düzenlenen “Kadınlar Günü” konulu program dönüşünde yaşanması ise bir o kadar ironiktir. Bu durum Avrupa’daki Müslümanlara bakış açısındaki tehlikeyi de sinyal verir niteliktedir.

Avrupa başta olmak üzere dünyanın neresinde olursa olsun inançları ve cinsiyeti sebebiyle mağduriyet yaşayan tüm vatandaşların AK Parti olarak yanındayız.

Söz konusu Türkiye olduğunda kadına karşı şiddeti engellemeye ve insan haklarını korumaya yönelik yapılanlar  “batı” tarafından görülmezken yaşanan bu çirkin taciz olayı karşısında batının duyması gereken hassasiyeti ve vermesi gereken desteği dürüstçe ortaya koyması, bu olayda da taraf olması beklenmektedir.

YouTube Haber arası

Hak ve Özgürlükler bakımından AK Partinin her daim taraf olduğu unutulmamalıdır.