casino siteleri

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI PROF.DR İLHAN İÇEN KİMDİR

Eğitim Haber Girişi : 09 Mart 2016 22:15
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI PROF.DR İLHAN İÇEN KİMDİR

1962 yılında Malatya’da doğan Prof. Dr. İlhan İÇEN, ilk ve ortaöğrenimini Malatya’da tamamladı. 1984 yılında İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü’nden mezun oldu. 1986 yılında İnönü Üniversitesi’nde araştırma görevlisi kadrosuna atandı. 1991 yılında "Demetler Üzerine" başlıklı tezi ile yüksek lisansını, 1996 yılında İngiltere-Wales Üniversitesi’nde  "A Two Dimensional Version of Holonomy Groupoid"  başlıklı tezi ile de doktorasını tamamladı. 1997 yılında yardımcı doçent olarak İnönü Üniversitesi’nde göreve başladı. 2002 yılında doçent, 2008 yılında profesör olan İÇEN, İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü’nde görevine devam etmektedir.

Deprem konutları

Ulusal  ve uluslararası bir çok etkinliğe katılan ve TÜBİTAK tarafından desteklenen birçok projenin yöneticiliğini yapan İÇEN, gerçekleştirdiği başarılı çalışmalardan dolayı, projeleri için  çeşitli destek ve ödüller almayı başarmıştır.

Değişik yıllarda on bir adayın yüksek lisans ve dört doktora tezini danışman olarak yöneten Prof. Dr. İlhan İÇEN, belli zaman aralıklarında Topoloji Anabilim Dalı Başkanlığı, Fen-Edebiyat Fakülte Kurulu Üyeliği, Akçadağ Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yapmıştır. 2008-2012 yılları arasında  İnönü Üniversitesi’nde Rektör Yardımcılığı yapan İÇEN’in, YÖK Etik Kurul ve TÜBİTAK  Yürütme Kurulu  üyelikleri devam etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

YouTube Haber arası

Malatya’da proje aşamalarını tamamladığı önemli projeler şunlardır: Malatya Teknokent, İnönü Üniversitesi Üstün Yetenekliler Eğitim ve Uygulama Merkezi, Malatya Teknoloji Üniversitesi, Malatya Bilim Merkezi, Çocuk Üniversitesi.