casino siteleri

İşte Rakamlarla Turgut Özal Tıp Merkezi

Sağlık Düzenleme Tarihi : 17 Ocak 2020 11:33 Haber Girişi : 17 Ocak 2020 11:32
İşte Rakamlarla Turgut Özal Tıp Merkezi
Turgut Özal Tıp Merkezi 2

Turgut Özal Tıp Merkezi'nin 1 Ocak ve 31 Aralık 2019 tarihleri arasındaki faaliyetlerinin detaylı olarak gösterildiği İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi 2019 Yılı Faaliyet Raporu yayınlandı.

Deprem konutları

 Başhekim Prof. Dr. Ali BEYTUR yaptığı açıklamada 1 Ocak ve 31 Aralık 2019 tarihleri arasındaki faaliyetleri özetledi 

İşte o açıklama:

"Turgut Özal Tıp Merkezi’nde 2019 yılında 787.000 hastaya poliklinik hizmeti verildi, 80.000 hasta yatırılarak tedavi edildi ve yaklaşık 60.000 ameliyat gerçekleştirildi.  
Türkiye’de sayılı yoğun bakım merkezi konumundayız ve geçen yıl 12.000 hastamız yoğun bakımlarda tedavi gördü. Yoğun bakımlardaki hastalarımız çoğunlukla uzun süre yatan ve ek olarak pek çok hastalığı olan, bakımı ve tedavisi zor hastalar. Bu hastalar için hastanemiz ilimiz ve bölgedeki son durak. Bu nedenle diğer hastanelerden oldukça fazla sevk almaktayız. Ancak hastanemizin kapasitesini zorlayacak bir hasta artışı mevcut. 
Amacımız, tüm hastalarımıza Malatya’da hizmet vermek ve başka illere hasta sevk etmemek. 
Dünyanın 35 farklı ülkesinden 342 yabancı hasta sağlık turizmi kapsamında tedavi edildi. 
Geçen yıl içerisinde 277 hastaya karaciğer, 242 hastaya kök hücre ve kemik iliği, 35 hastaya kornea (göz), 30 hastaya böbrek, 3 hastaya ince barsak ve 3 hastaya da pankreas nakli yapıldı. 
12 Haziran 2019 tarihinde dünyada ilk defa hastanemizde 5 canlı karaciğer nakli aynı anda yapıldı. 
Hastanemiz Türkiye’nin en büyük aferez ve doku tipleme laboratuvarlarına sahiptir. Geçen yıl Türkiye’de en çok kök hücre ve kemik iliği nakli hastanemizde yapıldı. Erişkin ve Çocuk Hematoloji bölümümüz toplam 242 hastaya kök hücre ve kemik iliği nakli yaptı. Bu nakillerin 222’si erişkin, 20’si çocuk hasta. Hastanemizde 15 Ağustos 2019 ve 30 Eylül 2019 tarihlerinde aynı gün içinde 7 hastaya kök hücre ve kemik iliği nakli gerçekleştirdik. 2019 yılında Türkiye’de yapılan 3 ince barsak nakli de hastanemizde yapıldı. Türkiye’de ince barsak nakli yapabilen tek kurum Turgut Özal Tıp Merkezidir. Şu ana kadar toplam 7 hastaya ince barsak nakli yapıldı.
26 Nisan 2019 günü Malatya’da ilk pankreas nakli yapıldı. Türkiye’de geçen yıl yapılan pankreas nakillerinin tamamı hastanemizde yapıldı. 
Çocuk ve erişkin Kardiyoloji bölümlerimiz bölgenin en donanımlı ekiplerine sahipler. Yirmi dört saat anjio yapabilen bir ekip. Ayrıca ameliyat olamayacak riskli hastalara kapalı yöntemlerle müdahale etmekte, elektrofizyolojik çalışmalar yapmaktalar. 
Bölgemizde en fazla açık kalp ameliyatı Kalp Damar Cerrahisi bölümünde yapılmakta. Geçen yıl 200’ün üzerinde by pass ve kapak ameliyatı yapıldı. Ayrıca aort diseksiyonu (büyük damar yırtılması) gibi zorlu ameliyatlarda Türkiye’de referans merkez konumundayız. 
Girişimsel radyoloji bölümümüzde dünyada sayılı merkezlerde yapılabilen işlemler yapılmakta. İnme veya kanamalı hastalara açık ameliyata gerek kalmadan beyin anjiyosu ile müdahaleler yapılmakta ve oldukça başarılı sonuçlar alınmaktadır. Beyinde bulunan damarlardaki anomaliler, anevrizmalar (balonlaşma) kapalı yöntemle tedavi edilmektedir. Ayrıca şah damarı tıkanıklığı veya vücudun herhangi bir bölümündeki damar tıkanıklıkları da kapalı olarak anjiyo ile açılabilmektedir. 
Oldukça donanımlı yanık merkezimizde 2019 yılında 367 hasta tedavi edildi. 
Bölgenin en donanımlı 11 ayrı laboratuvarımızda 2019 yılında toplam 7.668.636 adet test çalışıldı. Geçen yıl toplam 412.246 radyolojik görüntüleme işlemi gerçekleştirildi. Donanımlı alt yapımıza rağmen hasta yoğunluğundan dolayı randevu sıkıntıları oluşmaktadır.   
217 yataklı Onkoloji Hastanesi tamamlanmak üzere. İnşaatın yaklaşık % 90’ı bitti. Çok kısa bir süre içerisinde teslim alınacak. Yeni hastanemiz son derece modern. Tefrişat ve personel eksiklikleri tamamlanarak hasta kabulüne başlanacak. 
Turgut Özal Tıp Merkezinde 122’si profesör olmak üzere yaklaşık 700 akademik personel ve yaklaşık 2.500 idari personel ile hizmet vermekteyiz.
Sağlık sektörü oldukça zorlu mali kriz içerisindedir. Malzeme temini oldukça zorlaştı, bazı malzemeler bulunamaz hale geldi. Sunulan hizmetin tam karşılığı geri ödeme kurumunca yapılmamaktadır. Sağlık Uygulama Tebliğindeki fiyatların çoğu 15 yıldır artırılmadı ama 15 yılda maliyetlerin artış seviyesini takdirinize bırakıyorum.  
Turgut Özal Tıp Merkezi Malatya’mızın güzide bir kurumu, hepimizin ortak değeri. Kurumumuzun verdiği hizmetleri sürdürebilmesi için şehrimizin tüm kesimlerinin desteğine ihtiyacı var." dedi.

YouTube Haber arası

İŞTE TÜM O VERİLER ;