casino siteleri

İstifa etti

POLİTİKA Haber Girişi : 07 Şubat 2024 13:40
İstifa etti
Aday gösterilmeyince CHPden istifa etti

2 dönemdir Arguvanda Belediye Başkanı olan CHPli Mehmet Kızıldaş, kendisini yeniden aday göstermeyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Malatya Milletvekili Veli Ağbabaya tepki amaçlı partisinden istifa etti.
Cumhuriyet Halk Partisinde (CHP) 31 Mart yerel seçimler öncesinde aday krizi yaşanmaya devam ediyor. Malatyada kurultay öncesi Kemal Kılıçdaroğlunu destekleyen ve bu nedenle yeniden aday gösterilmeyen Hekimhan İlçe Belediye Başkanı Turan Karadağın istifasının ardından bugün de Arguvan Belediyesinde 2 dönemdir başkanlık görevini yürüten Mehmet Kızıldaş, partisinden istifa etti.

Deprem konutları

 


İlçe merkezinde çok sayıda vatandaşın da desteğini alarak basın açıklaması yapan Başkan Kızıldaş, birlik ve beraberliklerini bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirterek CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbabaya tepki gösterdi. Arguvan Belediye Başkanı olduğu dönemde temel şehircilik hizmetlerinin yerine getirilmesi ve geri kalmışlığının sonlandırılması adına çalışmalardan da bahseden Kızıldaş, 31 Martta yapılacak yerel seçimlerin aday adaylığı sürecinde, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yeniden aday olmamı engellemek konusunda, özel bir çaba içine girmiş ve bu konudaki kirli misyonunu yerine getirmiştir. Veli Ağbabanın Arguvana dair kirli misyonu diyorum çünkü, CHP Büyük Kurultayı öncesinde, partimizin Malatya İl Kongresinde ben açık yüreklilikle dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunu desteklediğimi açıklamıştım. Veli Ağbaba, partililik ahlak ve misyonuna aykırı biçimde, Kılıçdaroğluna olan kin ve nefretinin de etkisiyle, benim Kılıçdaroğlunun yanındaki duruşuma karşılık, intikamcı ve rövanşist bir tavırla yeniden CHP Arguvan Belediye Başkan Adayı olmamı engellemek konusunda başarılı olmuştur şeklinde konuştu.

 

YouTube Haber arası


Arguvanın Ağbabanın kişisel hırsı ve ilkel intikam duygularına kurban edilemeyecek kadar büyük olduğunu belirten Başkan Kızıldaş, Arguvan, Arguvanlı Veli Ağbabanın iki dudağı arasına sığmaz. Veli Ağbaba Arguvanın geleceğini belirleyemez. Arguvanlı, buna asla izin vermez. CHP Tüzüğü, aday belirleme sürecinde, üyelerle yapılan ön seçime büyük önem veren bir parti tüzüğüne sahiptir. Genel Başkan Özgür Özel, bu konuda namus ve şerefi üzerine söz verdi. Ama ne Türkiyenin hiç birin yerinde nede Malatyada ve Arguvanda ön seçim yapılmadı. Bu yüzden bugün yıllarca hizmet ettiğim ve üyesi olduğum CHPden istifa ediyorum dedi.
Kızıldaş ayrıca halkın tercihi doğrultusunda siyasete devam edeceğini söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Malatya 07 Şubat 2024 15:15

    Bunlar istiyorlar koltuğa yapışıp kalalım. Yok öyle hadi işinize siz chp li bile değilsiniz turan ve sen