casino siteleri

KADINLA ERKEĞİN HAKLARININ VE FIRSATLARININ EŞİT OLMASI GEREKİR

Haber Girişi : 17 Mart 2015 08:53
KADINLA ERKEĞİN HAKLARININ VE FIRSATLARININ EŞİT OLMASI GEREKİR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

Deprem konutları

"Kadınla erkeğin fıtratları farklıdır ama mutlaka ve mutlaka doğdukları andan itibaren var olan haklarının ve fırsatlarının eşit olması gerekir"

Çalık, Sağlık-Sen'de düzenlenen "Kadın Eli, Kadın Emeği" panelinde yaptığı konuşmada, siyasette kadının görünürlüğünü artırdıklarına işaret ederek, TBMM'deki kadın temsili oranının yüzde 14,5'e ulaştığını söyledi.  

Kadına yönelik en büyük şiddetin başörtüsü konusunda yaşandığını ifade eden Çalık, şunları kaydetti:

"Kadını erkeği ile başı açık ve başı kapalısıyla önce başı açık ve başı kapalı kadın birbiriyle eşit olmalıdır, kadının kendi içerisindeki eşitliği sağlamalıyız dedik ve bunu sağladık.

Kadınla erkeğin eşitliği üzerinden birçok siyaset yapılıyor, birçok cümleler söyleniyor. Ben çok net şunu söylüyorum: Kadınla erkeğin fıtratları farklıdır ama mutlaka ve mutlaka doğdukları andan itibaren var olan haklarının ve fırsatlarının eşit olması gerekir." 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle ik kez konuştuğunu söyleyerek, kadının şiddetle anılır hale gelmesini eleştirdi.  Türkiye’de sağlık hizmetlerinde memnuniyetin artmasında önemli bir pay sahibi olan kadın çalışanların görmezden gelinmemesi gerektiğini de belirten Çalık, sağlıktaki kadın temsil oranının yüzde 62 olduğunu  hatırlattı. Sağlıkta dönüşümün mimarı olan AK Parti olarak bu temsil oranının yüzde 80’e çıkmasının çok önemli olduğunu aktardı.

Kadınlara karar alma sürecinde fırsat verilmesi halinde, kadınların ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Çalık, kadınların sendikalar başta olmak üzere her alanda da yeterli şekilde temsil edilmesi gerektiğini kaydetti. AK Parti olarak kadın bakan ve kadın belediye başkanı konusunda önemli adımlar attıklarını ifade eden Çalık, toplumun bütün kesimlerine çağrıda bulundu ve kadınların hak ettiği gibi temsil edilmesi gerektiğini ifade etti.

Kadına şiddeti ortadan kaldırmak için ailenin güçlendirilmesinin önemine dikkati çeken Çalık, şu anda örf, adet, gelenek ve göreneklerin tamamen yerle bir olduğu bir Türkiye'ye doğru gidildiğini belirtti. 

YouTube Haber arası

Değerlere sahip çıkılmayan bir ortam yaşandığını dile getiren Çalık, ayrıca medyanın şiddet haberlerini verirken kullandığı dile de dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.