casino siteleri

Kadir Gecesi´nde `Hırka-i Şerif´ ziyarete açıldı

Kültür-Sanat Haber Girişi : 27 Nisan 2022 23:58
Kadir Gecesi´nde `Hırka-i Şerif´ ziyarete açıldı
Kahramanmaraş´ta Kadir Gecesini idrak eden müminler, namaz sonrası Hırka-i Şerif´i ziyaret etti.11 ayın sultanı Ramazan´da idrak edile
Kahramanmaraş´ta Kadir Gecesini idrak eden müminler, namaz sonrası Hırka-i Şerif´i ziyaret etti.
11 ayın sultanı Ramazan´da idrak edilen Kadir Gecesi´nde Müslümanlar camilere akın etti. Onikişubat ilçesinde yer alan ve 1618 yılında yapıldığı tahmin edilen Bayazıtlı Camii´nde ise vatandaşlar teravih namazını kıldı. Namaz sonrası özel olarak saklanan Hırka-i Şerif ziyarete açılarak cemaate sunuldu. Vatandaşların sevgisi ile karşılanan Hırka-i Şerif bir müddet tekbirler eşliğinde izlendikten sonra tekrar yerine konuldu.
Hırka-i Şerif´in camiye getirilişinin tarihi hakkında bilgi veren Bayazıtlı Cami İmam Hatibi Veli Ceyhan, "Camimizde bulunan Hırka-i Şerif 30 santimetre en ve 20 santimetre boyundadır. Camimize gelişi ise 1800 yıllarda dünyaya gelen Bayazıtoğlullarından Süleyman Bey, 1835 ve 40´lı yıllarda Maraş valiliği yapmıştır. Maraş eşrafı ve halkı tarafından çok sevilen ve mütevazi bir beyefendisidir. Kendisi o zamanlar İstanbul´daki kutsal emanetler sorumluları ile arası iyi olduğundan onlardan bir kutsal emanet talebinde bulunmuştur. Onlarda sevdikleri valiyi kırmayarak Hırka-i Şerif´i göndermiştir. Birkaç yıl kendi evinde muhafaza eden vali Süleyman bey, daha sonra camimize getirerek halkın istifadesine sunmuştur. Bizler de halkımızın maneviyatını güçlendirmek için her yıl Kadir gecesi gösterime sunuyoruz" dedi.
Kadir gecesi idrak etmek için camiye gelen müminler Hırka-i Şerif gösterisi ardına tespih namazı kıldı.