casino siteleri

Kahramanmaraş balık pazarı taşınıyor

ÇEVRE Haber Girişi : 17 Aralık 2023 10:50
Kahramanmaraş balık pazarı taşınıyor
Kahramanmaraş´ta uzun yıllar esnafın hizmet verdiği balık pazarı deprem sorası yeni yerine taşınıyor.Asrın felaketi olarak adlandırı
Kahramanmaraş´ta uzun yıllar esnafın hizmet verdiği balık pazarı deprem sorası yeni yerine taşınıyor.
Asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri şehir merkezinde bulunan balık pazarını da vurdu. Uzun yıllar balıkçı esnafının çalıştırdığı pazar yeri depremde hasar aldı.
Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği Başkanı esnaf İbrahim Sarı, "Kahramanmaraş´ta balıkçılık sektörü büyük ölçüde zarar görmüştü. Bu toparlanma sırasında 18 yıldır hizmet veren balık pazarı da zarar gördü. Balık pazarını açtık ve 8 aydır faaliyetteyiz. Azerbaycan konutları yapılacağı için buradan taşınacağız. Yeni yerimiz Gayberli Mahallesi´ndeki alanda olacak. Bu alanda 24 dükkan var ve bunun 18-19´u balıkçı diğerleri manav esnafı. Yeni yere 31 iş yeri yapılıyor. Büyükşehir Belediyemize teşekkür ederiz" dedi.
Sarı, "Kahramanmaraş´ta deprem sonrası işletmelerimiz zarar görmüştü ve toparlanma evresi uzun sürdü. Su bakımından en zengin kentlerimizden biri ve 4 tarafı sularla çevrili bir yer. Suyun olduğu her yerde balıkçılığın olması önemli. Üretiyoruz Türkiye ve dünyaya da balıklarımızı pazarlıyoruz" dedi.