casino siteleri

Kahramanmaraş´lı fotoğrafçı kuşların dünyasını keşfediyor

ÇEVRE Haber Girişi : 11 Ağustos 2023 15:15
Kahramanmaraş´lı fotoğrafçı kuşların dünyasını keşfediyor
Kahramanmaraş´ta amatör olarak kuş fotoğrafçılığı yapan Selçuk Kuşcu, şehrin sulak alanlarında yaşamlarını sürdüren kuşları dört
Kahramanmaraş´ta amatör olarak kuş fotoğrafçılığı yapan Selçuk Kuşcu, şehrin sulak alanlarında yaşamlarını sürdüren kuşları dört mevsim gözlemleyerek fotoğraflıyor.
Kahramanmaraş merkez ve Göksun ilçesi olmak üzere 3 yılda toplam 161 ayrı kuş türünün 9 bine yakın fotoğraf çeken Selçuk Kuşcu, ağırlıkla zaman zaman Ankara´da da kuş gözlemleri yaptığını ifade etti.
Kuşcu,"Uzun yıllardır doğa ve manzara fotoğrafları ile şehrimizin tarihi mekanları ve doğal güzelliklerini fotoğraflamaktayım. Özellikle Covid-19 salgını döneminde doğa gezilerine ağırlık verdiğimde ilkbahar aylarında kuşları takip etmeye ve sonradan onları da görüntülemeye başladım. Gözlemlerime özellikle Göksun ilçemizin kuş varlığının çok zengin olduğunu farkettim, ilerleyen zamanlarda Kahramanmaraş merkezinde de sulak alanlarda her mevsimde farklı kuş türlerinin bulunduğunu ve Balıkçıl türlerinin ise yıl boyunca yaşadıklarını farkettim. Son olarak Haziran ayında yaklaşık 200 civarındaki Ak Pelikan sürüsünü de İmran Kılıç Köprüsü civarında gözlemlediğimde çok heyecanlandım. Haftada 3-4 kez yaptığım gözlemlerle hem kuşların davranışlarını takip ediyor, hem de onlara herhangi bir rahatsızlık vermeden onları görüntülüyorum.
İlerleyen dönemlerde hem gözlemlerime devam etmek, hem de bu alanda sergi veya sunumlar şeklinde doğada bulunan bu canlıların varlığını insanlara aktarmayı düşünüyorum" dedi.