casino siteleri

Kahramanmaraş´ta ağır hasarlı davalık binalar, yargıdan çıkacak karara göre yıkılacak

ÇEVRE Haber Girişi : 12 Ekim 2023 09:38
Kahramanmaraş´ta ağır hasarlı davalık binalar, yargıdan çıkacak karara göre yıkılacak
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, şehirde ağır hasarlı binaların yüzde 60´ının yıkıldığını ifade ederek mahkeme sürecinde olan
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, şehirde ağır hasarlı binaların yüzde 60´ının yıkıldığını ifade ederek mahkeme sürecinde olan ağır hasarlı binaların yıkımını mahkeme süreci sonunda yıkılacağını ifade etti.
Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti üyeleri Vali Ünlüer´i makamında ziyaret etti. Şehir ile ilgili bilgi alışverişinin yapıldığı ziyarette Vali Ünlüer, "Kahramanmaraş´ın sorunlarını kendirlerden dinledik. Biz bilgilerimizi onlarla paylaştık. Basınımız ile güzel bir ilişki kurmuş bulunuyoruz. Görüş alışverişinde bulunduk" dedi.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası ağır hasarlı binalarla ilgili devam eden mahkeme ve yıkım süreçleri hakkında bilgiler de aktaran Vali Ünlüer, "Yıkımlarla ilgili yüzde 60 seviyesindeyiz. Davalık olan binalarla ilgili biz bir çalışma yapıyoruz. Teknik elemanlarımız eğer yıkılmaması gereken bina kanaatine varırsa biz o binaları yargı sürecinde bırakıp, yargı sürecinin sonunda ve yargıdan çıkacak karar göre yıkım yapacağız. Dolayısıyla yüzde 60 seviyesinin yüzde yüze ulaşması biraz zaman alacak. Ama bizim yıkılması gereken binalarla ilgili de yıkma işlemlerimiz hızla devam edeceğiz" diye konuştu.
Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkan Sermet Çuhadar ise, "Gazeteci arkadaşlarımızın ortak sorunu olan TOKİ ile ilgili vali beyi bilgilendirdik. Zor bir dönemde göreve geldi valimiz ama inanıyoruz ki bu sıkıntıları aşılacak. Kahramanmaraş için faydalı işler yapacağını anlatımlarından şahit olduk" ifadelerini kullandı.