casino siteleri

Kahramanmaraş´ta defin işlemleri gece de sürüyor

GENEL Haber Girişi : 19 Şubat 2023 09:49
Kahramanmaraş´ta defin işlemleri gece de sürüyor
Kahramanmaraş´ta meydana gelen depremlerde enkaz altında kalarak hayatını kaybedenler, Kapıçam Mezarlığı´nda yan yana kazılan mezarlarda t
Kahramanmaraş´ta meydana gelen depremlerde enkaz altında kalarak hayatını kaybedenler, Kapıçam Mezarlığı´nda yan yana kazılan mezarlarda toprağa veriliyor. Defin işlemleri gece saatlerinde de devam ediyor.
Kahramanmaraş´ta 6 Şubat günü Pazarcık ilçesinde 7.7, aynı gün saat 13.24´te ise Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremler, Kahramanmaraş´ın da aralarında bulunduğu 11 ilde hasara yol açtı.
Depremlerde hayatını kaybedenlerin cenazeleri enkaz altından çıkarıldıktan sonra Kapıçam Mezarlığı´na götürülüyor. Kapıçam Mezarlığı´nda yıkanıp kefenlenen cenazeler, namazları kılındıktan sonra yan yana kazılan mezarlarda toprağa veriliyor.
Türkiye Diyanet Vakfı´na bağlı görevliler gece saatlerinde de çalışmalarına devam ediyor. Mezar yerleri iş makineleriyle kazılıyor. Kur´an-ı Kerim ve duaların okunmasıyla defin işlemi gerçekleştiriliyor.
Dün gece de göçük altında kalarak hayatını kaybeden anne, baba ve 2 çocuğunun defin işlemleri gece saatlerinde gerçekleştirildi. Abdulkadir Mayati, Aişe Safi, Muhammet Yasin Mayati ve Rimes Mayati, görevlilerce defnedilirken, yakınları kabirleri başında gözyaşı döktü.