casino siteleri

Kahramanmaraş´ta UNESCO için geri sayım başladı

Kültür-Sanat Haber Girişi : 01 Haziran 2021 11:10
Kahramanmaraş´ta UNESCO için geri sayım başladı
Kahramanmaraş´ta UNESCO´nun Edebiyat Şehirleri Ağı için yapılacak başvuru hazırlıkları tamamlandı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin edebi potansiyelini ve birikimini uluslararası ölçekte tanıtacak. Yapılan hazırlıklarda kentin edebiyat tarihine ışık tutacak çalışmalar ve sanatsal iklimin devamlılığını sağlayacak faaliyetlere imza atıldı.
Büyükşehir Belediyesi ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu koordinasyonuyla oluşturulan başvuru dosyası, önümüzdeki günlerde Fransa´nın başkenti Paris´te bulunan UNESCO Genel Merkezi´ne değerlendirilmek üzere teslim edilecek. Sürece ilişkin sosyal medya üzerinden yayınlanan tanıtım filmi, hazırlıklara dair bilgiler içeriyor.
Şehrin edebiyat birikiminin güncel tutulması bağlamında yapılan çalışmalar arasında 10 ülkeden 100´e yakın yazar ve şairin katılımıyla düzenlenen I. Uluslararası Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günleri, Yitiksöz ve Evelahir dergisi ile 15 yeni eserin yayımlanması ve Kahramanmaraş Akademi eğitim programları yer aldı.
Öte yandan Türkiye´nin kuzeyi ve güneyini birbirine bağlayan 11 adet çift tüplü tünel, 2 köprüyol, 3 kavşak ve 6 köprülü kavşağa verilen "Edebiyat Yolu" ismi ise dünyada bir ilki teşkil ediyor.