casino siteleri

Kahramanmaraşta 7den 77ye el birliğiyle ilmek ilmek Türk Bayrağı

GENEL Haber Girişi : 23 Şubat 2024 10:10
Kahramanmaraşta 7den 77ye el birliğiyle ilmek ilmek Türk Bayrağı
Kahramanmaraşta Her Şehide bir ilmek arkasından Fatihanı oku sloganı ile oluşturulan kampanya çerçevesinde binlerce insanın attığı ilmekler ile Türk bay
Kahramanmaraşta Her Şehide bir ilmek arkasından Fatihanı oku sloganı ile oluşturulan kampanya çerçevesinde binlerce insanın attığı ilmekler ile Türk bayrağı işleniyor.
Dulkadiroğlu ilçesinde Turan ilkokulunun öncülüğünde başlatılan Her şehide bir ilmek projesiyle, esnaf, kamuda çalışanlar, köylüler ve okullar Türk Bayrağını ilmek ilmek işliyor. Turan İlkokulu Okul Müdürü Bekir Özçelik, "Şuana kadar ulaştığımız kişi sayısı, 11 bin civarında ve hedefimiz bunu daha da yukarılara çıkarmak. Ne kadar çok insanın eli değerse, ne kadar çok insan ilmek atılırsa, bu bayrağın kutsaliyeti o kadar çok artacaktır" dedi.
Şehit vurulunca değil unutulunca ölür diyen Özçelik,"Biz 1 Aralık itibarıyla 2,5 ay sonra yola çıktığımızda, şehit şüheda adına şehitleri unutmamak, unutturmamak amacıyla Her Şehide bir ilmek, arkasından Fatihanı oku projesi başlattık. Bu proje kısa sürede kampanyaya dönüştü. Şuana kadar 7den 77yi, ayırmadan esnaf, kamuda çalışanlar, köylüler ve tüm halk projeye destek verdi. Biz şuna inanıyoruz bayrağımız bizim ortak bir değerimiz. Türk Milletinin bayrağın gölgesinde toplandığını gördük. Bu bize çok büyük bir mutluluk verdi. Çıkış noktamız şehitlerimiz" dedi.
Özçelik, "Projenin 1915 Çanakkale şehitleri, 253 bin şehit, 1915ten günümüze kadar 415 bin şehit ve 6 Şubatta kaybettiğimiz canlarımız adına 430 bin ilmekten oluşacak. Bu bayrak 18 Mart itibarıyla Çanakkalenin zaferinin yıldönümünde bitmiş olacak. Şu ana kadar ulaştığımız kişi sayısı olarak, 11 bin civarında. Hedefimiz bunu daha da yukarılara çıkarmak. Ne kadar çok insanın eli değerse, ne kadar çok insan ilmek atarsa, bu bayrağın kutsaliyeti o kadar çok artacaktır. En önemlisi de şehidi şühedayı unutturmamak. Alışmamak alıştırmamak şehide. Ve en önemlisi de unutturmamak. Çok katıldığım bir söz var, şehit vurulunca değil unutulunca ölür. Biz unutturmayacağız. Ve bu algıyı Biz Kahramanmaraşta da görüyoruz" ifadesini kullandı.
Özçelik,"18 Marttan sonra bayrağımız bitecek. Okulumuzda yapacağımız programlarla Çanakkale Zaferini okulumuzda bir hafta boyunca yad edeceğiz . Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimizle hep birlikte. 18 Marttan sonra da mümkün olursa bütün öğretmenlerimiz öğrencilerimize velilerimizle birlikte Çanakkaleye şehitler diyarına ziyarete gideceğiz. Ve bu tarihi bayrağı alan başkanlığına hediye edeceğiz. Böyle bir hedefimiz var" dedi.