casino siteleri

Kahta Belediye meclisinden İsrail´e tepki

POLİTİKA Haber Girişi : 18 Mayıs 2021 09:59
Kahta Belediye meclisinden İsrail´e tepki
Adıyaman´ın Kahta ilçesinden Saadet Partisi ve AK Parti´nin Kahta Belediyesindeki grupları, ortak bildiri yayımlayarak İsrail´in Mescid-i Aksa´ya yönelik saldırılarını kınadı.
Kahta Belediyesi 2021 Yılı Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısını, Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye meclis toplasında Saadet ve AK Parti Toplantıda İsrail´in Filistin halkına yönelik zulmü ve saldırıları kınandı.
Meclis toplantısı gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından yayınlanan ortak bildiride, "Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa ve çevresinde İsrail´in arife günü başlattığı, çocuklar ve kadınlar dahil çok sayıda masum Filistinlinin yaralanmasına ve hayatını kaybetmesine sebep olan menfur saldırıları kınıyoruz. Bayram günlerinde sürdürülen ve Gazze´ye de yöneltilen saldırılar, çok vahim bir boyuta ulaşmıştır. Olaylar sonucu yaralanan ve yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı her geçen gün artmaktadır. İsrail´in bu saldırıları, en kutsal hak olan yaşam hakkının ihlalidir. Filistinlilerin nesiller boyunca yaşadıkları topraklara el konulmasını hedefleyen bu saldırılar, orantısız güç kullanılarak hukuk dışı bir oldu-bitti yaratmaya yöneliktir.
İsrail´in bu gayri insani saldırılarını şiddetle kınıyor, Birleşmiş Milletler´in (BM) saldırıların durdurulması için uluslararası hukuk ve temel insan hakları hukuku çerçevesinde yaptığı çağrıyı destekliyoruz. Kudüs ve Gazze´de son bir haftadır devam eden İsrail saldırganlığı BM kararlarına aykırı şekilde sürdürülen işgalin ve hukuk tanımazlığın geldiği son aşamayı ibretle gözler önüne sermektedir. Filistin topraklarında işlenen bu suçlardan dolayı İsrail´in hesap vermesi, suçların sorumlularının tespit edilerek yargılanması ve cezalandırılması için uluslararası toplumun birlikte hareket etme zamanı gelmiştir. Bu çerçevede, Uluslararası Ceza Mahkemesi´nin (UCM) ivedilikle harekete geçmesini talep ediyor, bu maksatla insana ve yaşam hakkına saygı duyan herkesi sorumluluk üstlenmeye çağırıyoruz. Artık İsrail´e karşı net, güçlü ve etkili bir tavır alınması şarttır.
Kahta Belediye Meclis Üyeleri olarak, İsrail´in saldırganlığının ve Filistin halkına yaptığı zulmün karşısında durmaya, Filistin davasını ve kardeş Filistin halkının haklı özgürlük, adalet, hukuk ve bağımsızlık mücadelesini savunmaya devam edeceğimizi beyan ederiz" ifadelerine yer verildi.