casino siteleri

Kahtalı'dan Türkçe Kur’an-ı Kerim ve Türkçe ezan tepkisi

GENEL Haber Girişi : 22 Aralık 2020 17:53
Kahtalı'dan Türkçe Kur’an-ı Kerim ve Türkçe ezan tepkisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi´nin geçtiğimiz günlerde düzenlemiş olduğu Şeb-i Arus programında, Türkçe Kur´an-ı Kerim ve Türkçe ezan okutulmasına tepki gösteren AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, "1932´de CHP´nin tek parti Türkiye´sinde yaşanan bu olayın, günümüzde tekrar vuku bulmasından dolayı rahatsızlık duyduk" dedi.

Deprem konutları

YouTube Haber arası


İstanbul Büyükşehir Belediyesi´nin 17 Aralık´ta Mevlana´nın ölüm yıl dönümü münasebetiyle düzenlemiş olduğu Şeb-i Arus töreninde peş peşe skandallara imza atılmasının ardından konuyla ilgili tepkilerini dile getiren Milletvekili Kahtalı, "Etkinlikte Mevlevi ayini olarak bilinen zikrin; kadın ve erkek semazenler tarafından birlikte icra edilmesini, bununla da yetinmeyen İBB yönetiminin Kur´an-ı Kerim tilavetini, Ezanı ve Naat-ı Şerifi de Türkçe olarak gerçekleştirmesini şiddetle kınıyorum. Bunlar örselenecek şeyler değil. Mevlevi ayin-i şerifi başlı başına formattır. Bu provokasyondur. Dinde böyle bir şey yoktur. Mevlevi adabında böyle bir şey yoktur. Bu iş en başta İBB olmak üzere zihniyet itibarıyla CHP´in bu meseleye nasıl baktığının göstergesidir" ifadelerini kullandı. Daha sonra sözlerine devam eden Kahtalı bu hadiseden rahatsızlık duyduklarını belirterek, "1932 yılının tek parti Türkiye´sinde gerçekleşen bu olayın, günümüzde tekrar vuku bulmasından rahatsızlık duyduk. İBB Başkanı´nın 88 yıl aradan sonra tekrardan Kur´an´ı ve ezanı Türkçe okutması, milletimizin kutsallarına karşı yapılmış büyük bir hadsizliktir. CHP´nin bu alçak zihniyetine milletimiz dur diyecek ve bu hadisenin bir kez daha yaşanmasına asla müsaade etmeyecektir. Özlemle beklediğiniz o karanlık günlere ülkemiz ne pahasına olursa olsun asla dönmeyecektir" dişye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.