casino siteleri

KAMÇI: BU BAŞARININ SÜREKLİ OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM

Haber Girişi : 11 Haziran 2015 13:42
KAMÇI: BU BAŞARININ SÜREKLİ OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM
İl Milli Eğitim Danışma

 

Deprem konutları

      Toplantıya Milli Eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı Abdul Kadir Duran, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr.  Burhanettin Dönmez, İl Milli Eğitim Müdür vekili Ali Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri yetkilileri, Okul Müdürleri, Komisyon üyesi öğretmenler ve öğrenciler, Rehber öğretmenler, okul temsilcileri katıldılar.

     Toplantının açılışında söz alan İl Milli Eğitim Müdür vekili Demir 2014-2015 Eğitim Öğretim yılının değerlendirmesini yaparak YGS ve TEOG sınav sonuçları hakkında bilgi verdi.  Halk Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Kültürel ve Sportif faaliyetler ile yürütülen projeler ve bu projelerin sonuçları ile hedefleri hakkında da detaylı açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdür vekili Demir devam eden ve yeni yatırımlar hakkında da rakamsal sunumda bulundu.

      İl Milli Eğitim Müdür vekili Demir’in bu açıklamalarından 168 670 öğrencinin 781 okulda 11 755 öğretmen tarafından eğitim verildiği, 587 okulda normal 194 okulda da ikili öğrenim görüldüğü anlaşılmıştır. Özel eğitim kurumlarından 115 okulda 6 850 öğrenci ve dershane, kurs, etüt, rehabilitasyon merkezi gibi 115 kurumda da 42 562 kişi eğitim görmektedir. Özel Güvenlik personelinin yanı sıra İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ile yapılan koordineli çalışmalar ile okulların güvenliği sağlanmaktadır. Öğrenciler SODES, TUBİTAK ve İl Müdürlüğü’ne ait projelerde başarılar elde edilerek Türkiye genelinde de bu başarılarını sürdürmüştür. 88 derslikli 9 okul, 3 spor salonu, 1 200 kişilik pansiyon ile 34 öğrencilik Otistik Çocuklar Eğitim Merkezinin inşaatının devam ettiği, 128 derslikli 5 okul, 600 öğrencilik 3 pansiyon, 3 spor salonu ile 2 atölyenin de yapımının planlandığı öğrenilmiştir.

     İl Milli Eğitim Müdür vekili Demir’in sunumunun ardından Vali Süleyman Kamçı yaptığı konuşmada; Temel Eğitimden Orta öğretime Geçiş sınavı ile Yükseköğretime Geçiş Sınavında ilimizin büyük bir başarı elde ettiğini belirtti. Özellikle YGS’ de ilimizin Dörtte Üçlük dilimden Dörtte Birlik ilk dilime yükseldiğini dile getirerek yüzde yirmi beşlik bir başarıdan yüzde yetmiş beşlik bir başarıya çıkılmasının büyük bir başarı değil üstün bir başarı olduğunu söyledi. Bu başarının kalıcı olması gerektiğini dile getiren Vali Kamçı bu başarının geçici olmaması kalıcı olması gerektiğini belirterek sürekli olması konusunda çalışmaların titizlikle devam edeceğini belirtti. Vali Kamçı konuşmasının sonunda bu başarıda öğretmenlerin payının çok büyük olduğunu belirterek başarılı öğrencileri yetiştiren öğretmenlerin de ödüllendirileceğini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti. Bu başarının elde edilmesinde Öğretmen Koç’luğu projesinin etkili olduğu inancında olduğunu da söyleyen Kamçı Lisans Yerleştirme Sınavı sonrası başarılı olan öğrencilerin tercih aşamasında da öğretmenlerin bu görevlerini sürdürmeleri ya da İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Rehber Öğretmenlerden oluşacak öğrencilere tercihlerinde yol gösterecek komisyonların oluşturulması için gerekli talimatı da verdi. 

      Vali Kamçı konuşmasının sonunda; Önümüzdeki ve daha sonraki hafta sonu gerçekleştirilecek olan Lisans Yerleştirme Sınavı’na girecek öğrencilere başarılar dileyerek YGS’ da elde edilen bu başarının devam etmesini dileyerek, sınav süresincede vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istedi.

      Toplantıya katılan Vali Yardımcısı Duran bu başarılı projelerin ve çalışmaların bir benzerinin önümüzdeki yıl Özel Eğitim gören öğrenciler içinde hazırlanacak projeler ile uygulama geçirileceğini söyledi.

      Dekan Prof. Dr. Dönmez’ de söz alarak elde edilen bu başarının sebeplerinin çok iyi araştırılarak değerlendirilmesi gerektiğini ve bu şekilde bu başarının sürekli kılınması gerektiğini belirtti.

YouTube Haber arası

      Toplantıya katılanların dilek ve temennilerini de dinleyen Vali Kamçı Vali Yardımcısı Duran’ a ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine yapılması gereken çalışmalar hakkında talimatlar verip, toplantıya katılan herkese teşekkür ettikten sonra toplantıdan ayrıldı.