casino siteleri

KAMÇI: TRAFİK; SEVGİ, SAYGI VE HOŞGÖRÜYLE GÜZELDİR

Haber Girişi : 04 Mayıs 2015 16:15
KAMÇI: TRAFİK; SEVGİ, SAYGI VE HOŞGÖRÜYLE GÜZELDİR
Vali Kamçı Trafik Hafta

             Törende  Vali Yardımcısı Ahmet Said Kurnaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Miletvekili Öznur Çalık, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı J. Kur. Alb. Hasan Aksoy, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Keskin, Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, Karayolları 81 Şube Şefliği Trafik Bölüm Amiri Bülent Gülaydın, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı şube müdürleri ve çok sayıda öğrenci ve vatandaş da yer aldı.

Deprem konutları

             Trafik Şube Müdürü Süleyman Hançer, İl Emniyet Müdürü Urhal ve MESOB Başkanı Keskin’den sonra söz alan Vali Kamçı yaptığı konuşmada  “ Öncelikle tüm konuklarımıza 2015 Yılı Karayolu Trafik Haftası açılışına teşriflerinizden dolayı şükranlarımı sunarım. Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri bu yıl 02-09 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

              Trafik, insan hayatını kolaylaştırmasına ve yaşama konfor katmasına rağmen, çeşitli olumsuzlukları ve sorunları da beraberinde getirmektedir. Trafik kazaları yol açtığı kayıpların büyüklüğü ile tüm dünya ülkelerinin gündeminde sürekli yer alan konular arasında yer almaktadır.

              Ülkemizin ve Malatya İlimizin en önemli sorunları arasında trafik gelmektedir. Bu sorunun çözümü, toplumumuzun belirli bir kısmını değil, bireyleri ve kurumlarıyla birlikte tamamını ilgilendiren çok boyutlu bir nitelik taşımaktadır. Toplumun her kesimini etkileyen trafik kazalarında birçok vatandaşımız hayatını kaybetmekte, milyarlarca liralık milli servetimiz heba olmaktadır.

               Dünyada olduğu gibi Türkiye’deki trafik kazaları da büyük maddi ve manevi kayıplara neden olmakta ve kendisini sürekli hissettirmektedir. Oysa güvenli trafik ortamının sağlanabilmesi için herkesin; trafik kurallarını doğru algılaması, uygulaması, risk durumlarını önceden kestirilebilmesi, risk içeren davranışlardan kaçınması gerekir. Bütün bunların doğru şekilde gerçekleştirilebilmesi için, trafik ile ilgili birçok bilgi hızlı şekilde değerlendirilmeli ve en uygun davranış seçilmelidir. Söz konusu kazanım da ancak iyi bir trafik eğitimi ile mümkündür.

               Trafik kazalarında insan, araç, yol ve çevresinin faktörel etkileri çeşitli oranlarda olmakla birlikte, kazalara neden olan kusurlar içerisinde insan unsurunun payı % 95’ler düzeyindedir. Bu düzeyi azaltmada önemli yöntemlerden birisi eğitim’dir.

                İnsanın eğitimi uzun soluklu bir çalışmayı gerektirmekte ise de, trafik kazaları gibi toplumu derinden etkileyen sosyal sorunların çözümünde en etkili yoldur. İşte Karayolları Trafik Güvenliği Haftası, bu eğitim faaliyetlerinden birisidir. Haftanın amacı, mümkün olduğunca çok sayıda insana ulaşarak trafikte riskler ve kurallar konusunda bilinçlendirmektir. Bu bilinçlenme, özellikle sürücülerin cezalandırılarak değil, isteyerek kurallara uyma düzeyini artırmayı sağlayacaktır.

               Trafik kazalarını tamamen önlemek mümkün olmasa da azaltmak mümkündür. Gerek ülkemizde yapılan eğitim, acil yardım, denetim ve altyapı çalışmaları, gerekse gelişmiş ülkelerin uygulamaları ile trafik kazalarından dolayı meydana gelen kayıpların azaltılabileceği kanıtlanmıştır. Bunu sağlamak için karayolu trafik güvenliği sistemi içerisinde yer alan bütün kurumların eş güdüm içerisinde çalışması gerekmektedir.

              Trafik güvenliğini sadece polisiye tedbirlerle sağlamak mümkün değildir. Denetimin yanı sıra, alt yapının trafik güvenliğini arttırıcı yönde iyileştirilmesi, trafik eğitiminde kalitenin artırılması, kazalardaki acil müdahale hizmetlerinin iyileştirilmesi, toplu ulaşımının özendirilmesi, demiryolu, denizyolu ve havayolu ulaşımının daha cazip hale getirilmesi gerekmektedir.

                Trafik konusu çok yönlüdür ve kolektif sorumluluk gerektirmektedir. Trafikte yaşanan sorunların çözümü için trafikle ilgili herkesin aynı oranda duyarlı davranması gerekmektedir.

                 Trafik ile ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının da ortak hareket etmeleri ayrıca önem arz etmektedir. Trafik güvenliğinin sağlanması için, kanunun görev verdiği kurum ve kuruluşların yanı sıra üniversiteler, dernekler, vakıflar, sivil toplum örgütleri ve özellikle medyanın desteği ve katkısı çok büyüktür.

                 Ülkemiz uygar dünyadaki hakkı olan onurlu yerini alırken, yollarının ve trafiğinin de güvenli hale getirilmesi bu nedenle ertelenemez ve kaçınılmaz bir sorumluluktur. Trafik güvenliğinin sağlanarak, geleceğimiz olan çocuklarımıza güvenli bir trafik ortamı bırakabilmemizin tek yolu da birey olarak kendimizin trafik kurallarına uymasıdır.

                 Bu vesileyle, “Trafik; sevgi, saygı ve hoşgörüyle güzeldir.” sözüyle bütün vatandaşlarımızı trafik kurallarına uymaya davet ediyor, Trafik Haftası etkinliklerine katkıda bulunanlara ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, saygılar sunuyor, kazasız günler diliyorum.” dedi.

                Konuşmasının ardından Vali Kamçı başarılı trafik polisleri’ ni ödüllendirdi.

               Çocuklara olan sevgisini her fırsatta ortaya koyan Vali Kamçı törene katılan öğrencilerle de sohbet ederek onları sevdi.

Esenlik haber arası

               Çocuk Şube Müdürlüğü Mehteran Takımı'nın gösterisi ile müzik dinletisinin ardından stantları gezerek yetkililerden de bilgi alan Vali Kamçı teşekkür ettikten sonra tören alanından ayrıldı.