casino siteleri

Karısını öldürmeden önce internetten cezaları aratmıştı: Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Asayiş Haber Girişi : 01 Mayıs 2023 13:17
Karısını öldürmeden önce internetten cezaları aratmıştı: Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı
Elazığ´da 9 Haziran 2020´de boşanma aşamasındaki eşinin boğazını kesip öldüren, kayınvalidesini de bıçakla yaralayan zanlıya ağırla
Elazığ´da 9 Haziran 2020´de boşanma aşamasındaki eşinin boğazını kesip öldüren, kayınvalidesini de bıçakla yaralayan zanlıya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Şahsın, olayı gerçekleştirmeden önce internetteki arama motorundan ´Şizofren nedir´, ´Aldatan eşini öldürmek cezası´, ´Aldatma mesajları´ ve ´Hangi hastalıkların cezai ehliyeti yoktur´ gibi aramalar yaptığı belirlenmişti.
Olay, 9 Haziran 2020´de saat 22.00 sıralarında Rızaiye Mahallesi Şehit Astsubay Fatih Özmen Sokakta bulunun bir apartmanın 3´üncü katında meydana gelmişti. Ali Alkılınç, boşanma aşamasında olan 34 yaşındaki eşi Aslıhan Alkılınç´ın kaldığı kayınvalidesi Şule B.´nin evine gelmiş, 112 sağlık ekibi olarak kendisini tanıtıp evin içine girmişti. Ali Alkılınç, önce kayınvalidesi Şule B.´yi, bacağından bıçaklamış, ardından odadan gelen boşanma aşamasındaki Aslıhan Alkılınç´ın boğazını keserek öldürmüştü. Olayın ardından yakalanarak gözaltına alınan zanlı tutuklanıp cezaevine gönderildi. Mahkeme sürecinde Ali Alkılınç´ın, olayı gerçekleştirmeden önce internetteki arama motorundan ´Şizofren nedir´, ´Aldatan eşini öldürmek cezası´, ´Aldatma mesajları´ ve ´Hangi hastalıkların cezai ehliyeti yoktur´ gibi aramalar yaptığı ortaya çıkmıştı.
Yapılan sorgulamaların ardından Elazığ Adliyesi 1´inci Ağır Ceza Mahkemesinde karar duruşması görüldü. Sanık ve avukatların yaptığı savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Ali Alkılınç´a eşi Aslıhan Alkılınç´ı öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet, kayınvalidesi Şule B.´yi de öldürmeye teşebbüs ve konut dokunulmazlığı ihlalinden 12 yıl hapis cezasına çarptırdı.