casino siteleri

KARTAL: EMENİKE GOL ATSIN DİYE DUA ETTİM

Haber Girişi : 23 Mart 2015 09:00
KARTAL: EMENİKE GOL ATSIN DİYE DUA ETTİM

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal Beşiktaş karşısında elde edilen 1-0’lık galibiyetin ardından açıklamalarda bulundu. Bu sezon oynadıkları 5 derbinin 4'ünden galibiyetle ayrıldıklarını belirten İsmail Kartal, galibiyeti camiamıza ve taraftarlarımıza armağan etti. 

İlk olarak karşılaşmayı değerlendiren Kartal, "Geçen hafta kötü oynadık ve üç puan kaybettik. Bunun üzüntüsünü yaşadık. Hemen bu maçın olması nedeniyle zorlu maça hazırlandık. Bu maç öncesi toparlanmamız ve maça en iyi şekilde hazırlanmamız gerekirdi. İyi konsantre olduk. Maça başlarken elimizde olmayan sebeplerden dolayı sıkıntılar yaşadık. Maçın başında Gökhan Gönül sakatlandı, bir Emenike olayı oldu. Ondan sonra Raul'un sakatlığı yaşandı. Bir antrenörün yaşayabileceği tüm olumsuzlukları yaşadık" dedi. 

İsmail Kartal, “İlk yarı net 3 pozisyon yakaladık. Emenike de gol atmak ister ama kaçırdı. Kalbi çok temiz bir çocuk. Rakibimiz de şampiyonluğa oynayan bir takım. Şampiyonluğa oynayan takım karşısında herkes oyuncusuna sahip çıkmalı. Emenike de bir anlık üzüntüden dolayı bu hareketi yaptı. Devre arasında hem kendini daha fazla kaybetmemek için Webo’yu oyuna aldık. Taraftarımız her şeyin daha iyi olmasını istiyorlar ama biz de onları mutlu etmek istiyoruz. Şampiyonluk yolunda takımımıza güvensinler, destek versinler" ifadelerini kullandı.  

Maçın analizini yapan İsmail Kartal, "Birçok bölümde rakibimize üstünlük sağladık. Bu sene 5 derbi oynadık dördünü kazandık, bir tanesini yenildik. Bir tanesini de nasıl kaybettiğimiz ortada. Önemli olan diğer maçlarda da aynı ciddiyet ve konsantrasyonu ortaya koymak, bunu sağlarsak her takımı yenebiliriz. Galibiyeti tüm camiamıza ve taraftarlarımıza armağan ediyoruz" diye konuştu.

Emenike'nin formasını çıkarmasını nasıl karşıladığı sorusuna İsmail Kartal, "Taraftarımızın daha hoşgörülü olması ve futbolcusuna biraz daha sahip çıkması lazım. Futbolcu bu coşkuyu arkasında hissederse daha fazlasını yapmak ister. Ama tepki gelince eli ayağı titrer, yapmak istediklerini yapamaz. Taraftar bize inansın destek versin. Biz onları mahcup etmedik. Golü birinci dakikada atmak isterdik ama son dakikada geldi. Önemli bir galibiyet aldık inşallah kalan 9 maçı da kazanıp şampiyon oluruz" diye sözlerini bitirdi.

BASIN TOPLANTISI

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki mücadeleden sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan İsmail Kartal, Emenike ile ilgili, “Kalbi temiz iyi bir insan. O da gol kaçırmak istemez. Herkesten fazla bu takıma bir şeyler vermek istiyor. Sonuçta ben de Fenerbahçe'nin, camianın bir insanıyım. Emenike'ye, bütün oyuncularımıza ve bize güvenmelerini, sahip çıkmalarını, o güveni arkamızda hissetmeyi istiyoruz. Bu tip tepkiler devam ettiği sürece sahada futbolcularımız özgüvenlerini kaybedebilirler. Biraz daha hoşgörülü olmalarını ve futbolculara destek vermelerini istiyorum. Onların bize verdiği pozitif enerjiyle, çok daha güzel ve kendimize inanarak başarmak için mücadele ediyoruz. Bize güvensinler. Oyuncularımıza destek versinler. Bu şampiyonluk yolunda bizimle beraber olsunlar Soyunma odasına girdiğimiz zaman Emenike gerçekten çok üzgündü. Fenerbahçe camiasına çok fazla bir şeyler vermek istiyor. Bu şartlar altında onu daha fazla kaybetmemek, yıpratmamak için daha moralli bir oyuncuyu oyuna aldık. Sonrasında gitmiş olması kalmış olması çok da şey değil... Çok duygusal, çok üzgündü. Öyle karar verdik" diye konuştu. 

Stattan gitmesine izin verip vermediği sorusuna Kartal, "Bu tip konularda izin verip vermememe gerek yok. Bu anlar her zaman olan şeyler değildir. Duygusal bir çocuktur. Gidebilirdi de kalabilirdi de. Karar tamamen kendisine ait burada" şeklinde cevap verdi. 

Nijeryalı futbolcunun üzerindeki formayı çıkarmasının hoş olmadığını belirten Kartal, "Biz kendisiyle konuştuk, formayı tekrar giydi. Devre arasına kadar toparlanmasını bekledik. Anlık şeyler oldu. Kolay kolay hiçbir antrenörün yaşadığı şeyler değildi. Oyuncumuzu sakinleştirdik. O da bizi kırmadı. İnşallah gol atar da herkese kendini affettirir diye çok dua ettim, olmadı" diye konuştu. 

Emenike'nin 23 kişilik kadrodaki oyuncudan birisi olduğunu dile getiren Kartal, "Herkes giriyor, çıkıyor, oynuyor. İki kulvarda da gidiyoruz. Emenike üzerinde, illa oynayacak ya da kesinlikle benim vazgeçilmezim diye bir şey yok. Söz konusu değil yani" ifadelerini kullandı. 

Şanssızlık ve olumsuzluklarla başladıkları maçta 3 puan alarak şampiyonluk yolunda önemli bir adım daha attıklarını kaydeden Kartal, mücadeleyi ise şöyle değerlendirdi:

"Tam sahaya çıkarken Gökhan Gönül'ün ayağında problem oldu. Isınmadan Mehmet Topuz ile başladık. Sonra Meireles'in sakatlığı, ardından Emenike olayı... 49. dakikada Kuyt'ın sakatlanması. Hiçbir antrenörün başına gelmesini istemeyeceği olaylarla olumsuzluklarla başladık. İlk devre 3 pozisyonumuz vardı, rakibe sıfır pozisyon verdik. İkinci devre gelgitli oldu. Teknik istatistiklere baktık. Rakibimizden her anlamda üstün oynadığımız bir karşılaşma geçirdik. Beş derbi oynadık, 4'ünü kazandık, birinde mağlup olduk. Şampiyonluk yolunda bu akşam da 3 puan aldık ve önemli bir adım attık." 

Deprem konutları