casino siteleri

Kayısı Sorunları Mecliste Araştırılacak

Ekonomi Haber Girişi : 24 Aralık 2018 21:41
Kayısı Sorunları Mecliste Araştırılacak
AK Parti Malatya Milletve

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Vuslat TV’de yayınlanan Seçime Doğru Programının konuğu oldu. Hüseyin Kızluk’un sorularını yanıtlayan Çakır, Malatya sorunları arasında en çok kayısı konuştuklarını ve bu sorunu mecliste araştırmak için önerge verdiklerini belirtti.

Deprem konutları

“GRUBA ÖNERGE SUNDUK”

Kaysının en çok konuşulan konular arasında olduğunu belirten AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, kayısı sorunlarının araştırılması için gruba önerge sunduklarını söyledi. Çakır, “Kayısı en çok konuştuğumuz konulardan biri. Ama bu konuşulmalı. Yeni ortaya çıkan sorunlar oluşabiliyor. Pazarlama da, ihracatta, üretimde ve ya kayısının hastalığı ile ilgili sorun olabiliyor. Bu sorun her zaman olan bir sorun. Bizler de siyasetçiler olarak kayısı ile ilgileneceğiz. AK Parti kurulduğu günden itibaren düşündüğümüz zaman biz her yıl kayısıyla, hangi proje yapılırsa yapılsın, hangi seçim olursa olsun kayısı her zaman önemlidir. Ben kayısıyı ülkemiz için stratejik bir ürün olarak görüyorum. Bu ürün başka bir yerde yetişmiyor. Belki milyonlarca ton kayısı çıkıyor ama bu minareli bu özelliği taşıyan ikinci bir ürün başka yerde çıkmıyor. Biz bu ürün çok sağlıklı bir şekilde hem ülke ekonomisine hem de Malatyalı üreticiye Malatya ekonomisine katma değer olarak ne kadar artırabiliriz bunun arayışı içindeyiz. Bunu nasıl arttırabiliriz kayısının, üretiminden, hastalığından, ürün kalitesinden pazarlanmasına kadar her kademeyi sorunlarını çözerek geliştirebiliriz. Haliyle bu süre içerisinde de hem Ticaret Borsamız olsun hem de Kayısı ihracatçılar birliğinde yaptığımız toplantılarda kayısı ile ilgili genel sorun ve sıkıntıların çözümü için gayret ediyoruz. Bu böyle olunca milletvekili arkadaşlarımızla birlikte meclise önerge sunmak istedik. Yani bir Meclis araştırma komisyonu oluşturulup bu sorunları detaylı bir şekilde meclis tarafından ayrıştırılıp neler yapılabilir ve hangi alanlarda ciddi anlamda sorun var bunu çözmek için çalışacağız. Kayısı desteklenmeli ve desteğin doğru bir şekilde yapılmalı. Yaş kayısının daha çok pazarlanabilmesi için şartların oluşturulması, islimli kaysı ise sağlıklı islim nasıl yapılabilmeli, Dünya standartlarının kabul ettiği ve bunun dayanma süresi. Gün kurusunun ne kadar saklanabilmesi ve saklanabileceği ortamların oluşturulması gerekir. Gündeme gelirse mecliste inşallah kayısı için yeni bir başlangıç olarak görüyoruz” dedi.

“SOĞUK HAVA DEPOSUNUN TEMİL ATILACAK”

Soğuk hava deposunun temelinin atılacağını da müjdeleyen Çakır, “Önümüzde ki aylarda inşallah çok donanımlı ve büyük bir soğuk hava deposu temeli atılacak. Yine bakanlığımızın takip ettiği Lisanslı Soğuk Hava Depoculuğu başta olmak üzere yine Büyükşehir’imizin ilçelerde kurmuş olduğu Kalkınma Bakanlığı DAP projesi çerçevesinde geliştirmiş olduğu soğuk hava depoları var. Bunların her biri tek başına kayısı alıp tavana çıkaracak değil ama her alanda biz başarılı olacağız. Kayısının sorunları birkaç tane değil belki çok sorunu vardır ama biz ilkten sonuna kadar sıralayabilirsiniz. Ama her alanda biz çalışma yapmak zorundayız. Bunlarla birlikte 20 milletvekilimize daha imzalatarak bunu gruba sunduk. İnşallah grup bunu gündeme alırda meclis gündemine getirirse doğru bir iş yapmış olacağız” şeklinde konuştu.

ÇAKIR: MALATYASPOR ORTAK SEVDAMIZ

Geçtiğim günlerde Yeni Malatyaspor’a yapılan saldırıyı kınayan Çakır, “Malatyaspor hepimizin ortak sevdasıdır. Hangi görüşten olursa olsun, hersekin ortak sevdasıdır. Bu anlamda Yeni Malatyaspor’a yapılan saldırının Malatya’ya yapıldığı gibi görmek lazım. Orada ki bir takıma, yönetime ve ya bir kişiye olarak görmemek lazım. Temennim şudur ki bu tür girişimin son olmasıdır. Girişim illa silahla değil birilerinin gerçekten acımasıca diliyle attığı şeylerde silah kadar etkilidir. Takım yara alıyorsa, motivasyonu bozuluyorsa her girişim atılmış bir silah olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

YouTube Haber arası

VUSLAT GAZETESİ