casino siteleri

Kılıçdaroğlu, Hakan Fidan’a “Orası senin babanın çiftliği mi?

Haber Girişi : 11 Mart 2015 08:27
Kılıçdaroğlu, Hakan Fidan’a “Orası senin babanın çiftliği mi?

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Hakan Fidan’a “Orası senin babanın çiftliği mi?” diye seslendi ve “Adı üstünde, MİT milli olmak zorundadır. İktidar partisinin arka bahçesi, Milli İstihbarat Teşkilatı olamaz. O nedenle Hakan Fidan’ın geriye dönüşü doğru değildir” dedi.

-“Hükümetin bütün projeleri çöktü ve yönetme aczi içine düştü. Hükümet kendi içinde kavgalı. “Birisi telefon ediyor MİT Müsteşarına, ‘ayrıl seni milletvekili yapacağım.’ Öbürü telefon ediyor, ‘sakın ayrılma.’ İstifa ediyor, eğilim yoklamasına giriyor. Arkasından yine baskı kuruluyor, ‘ben görevime döneceğim’ diyor. Orası senin babanın çiftliği mi?”

Deprem konutları

-“Hükümet vesayet altındadır. Vesayet altında bir Başbakan vardır. Bu başbakanın iradesi kocaman bir sıfırdır, iradesi yoktur. Bir kişiyi istifa ettirtip ‘seni milletvekili yapacağım’ diyor, ertesi gün fırçayı yiyor, gerisin geriye aynı yerine gönderiyor. Bu mudur başbakanlık? Böyle başbakanlık olur mu? Etkisiz eleman bir başbakan var. Kendisine ‘gelmiş geçmiş Türkiye’nin en çapsız Dışişleri Bakanı’ demiştim. Şimdi söylüyorum; En çapsız başbakanı.”

-“Türkiye’de 69 yıldır ilk kez bebek ölümü oranı arttı. 2012′de binde 7,4 iken bebek ölüm oranı, 2013′te 7,8′e yükseldi.”

-“ Bütün dünyada bebek ölümleri düşerken, bunlar sözde sağlıkta dönüşüm yaptılar, bebek ölüm oranı arttı. Eğer kendilerine kaçak saray yaptıracaklarına Şanlıurfa’ya hastane yaptırsalardı, bu tablolarla biz karşılaşmazdık”

-”Benim ülkemde şeker pancarı üretiliyor, sen onları kapatıyorsun, yerine Cargill’i açıyorsun dışarıdan mısır getiriyorsun ve şeker üretiyorsun. İşçi işsiz, çiftçi gelirsiz kalacak, bunun adına da AKP’nin ekonomi projesi denilecek. Senin batsın projen. Böyle projeyi asla kabul etmiyoruz.”

-“1998′te 493 bin çiftçi ailesi şeker pancarı ekiyor. Sene 2015. Bu rakam 125 bine düşmüş. Kota koyuyorlar. Üretme diyorlar. Şeker fabrikalarında çalışan işçi kardeşlerime sesleniyorum. CHP iktidarında hiçbir şeker fabrikası özelleştirilmeyecek.”

YouTube Haber arası

Nişasta bazlı şeker insan sağlığı için elverişli değil. Bu tür şekerin  Fransa ile  İngiltere’de kullanımı yasak. Almanya’da yüzde 1,92 oranında kullanılan nişasta bazlı şeker Türkiye’de yüzde 15 civarında tüketiliyor. Bizim insanımıza verilen  değere bak. ‘Ölürse ölsün, önemli değil. Ben sözümü tutayım’ diyor. AKP Hükümeti Cargill’in önüne yatmıştır, CHP bütün şeker işçilerini dik ve onurlu yapacaktır” …/…