casino siteleri

KİRAZ: "19 MAYIS’I ANKARA’DA KATLEDİLEN GENÇLERE ATFETTİK"

Siyaset Haber Girişi : 19 Mayıs 2016 20:09
 KİRAZ:

CHP Malatya İl Başkanlığı ve Gençlik Kolları tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi. 
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde CHP İl Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. İlk olarak İl Başkanı Enver Kiraz daha sonra Gençlik Kolları Başkanı Murat Orçun Çalış Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Çelenk sunumu sonrası Mustafa Kemal Atatürk ile şehitler anısına saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşı okundu.
CHP İl Başkanı Enver Kiraz, başta gençler olmak üzere tüm halkın bayramını kutladı. Kiraz, "19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatmıştır” dedi. 19 Mayıs’ın aynı zamanda cumhuriyetin kurucusu Atatürk’ün doğum günü olduğunu söyleyen Kiraz, “Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimiyle 19 Mayıs aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günüdür. Biz buradan 19 Mayıs Bayramı'nı yürekten kutluyoruz. Atamızın doğum gününü de gönülden kutluyoruz. 19 Mayıs aslında her şeyin başlangıcıdır. Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasının temelinde 19 Mayıs var. Cumhuriyetin, demokrasinin, Atatürk ilke ve devrimlerinin bu ülkede yeşermesinin temelinde 19 Mayıs var. 19 Mayıs Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı, orada yaktığı meşalenin Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaştığı gün ve aynı zamanda bir halk hareketidir. Dolayısıyla yokluk içinde, yoksulluk içinde savaşlardan ciddi şekilde bıkmış bir ülkenin bir araya geldiğinde neler başarabildiğinin de göstergesidir. Bu yıl ki 19 Mayıs’ı Ankara katliamında kaybettiğimiz gençlerimize atfettik. 23 Nisan’da çocuklarla birlikte çelengimizi sunmuştuk" şeklinde konuştu.
Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarının önünde saygıyla eğildiklerini vurgulayan Kiraz, “Cumhuriyet Halk Partisi var olduğu sürece cumhuriyetin değerlerinden hiç kimse yontma yapamayacaktır. Laiklikten kimse parça koparamayacaktır. Her zaman ifade ediyoruz, laiklik bizim özgürlüğümüzdür. Laiklik bu topraklarda özgürce yaşayabilmemizin, dini inanç gereklerini yerine getirebilmemizin en önemli teminatıdır. Cumhuriyetin temelleri bizim çağdaşlaşmamız için önemli adımlardır Atatürk 19 Mayıs'ı, ‘Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz' diyerek gençlerimize armağan etmiştir. Gençler de CHP'de emanetine sahip çıkmaya devam edecektir” diye konuştu.

Deprem konutları