casino siteleri

KKTC YENİ CUMHURBAŞKANINI SEÇTİ

Diğer Haber Girişi : 26 Nisan 2015 20:18
KKTC YENİ CUMHURBAŞKANINI SEÇTİ

 

KKTC’nin 5 yıl boyunca görev yapacak yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı oldu.

Deprem konutları

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Şafak Öneri, seçimi bağımsız aday Mustafa Akıncı’nın kazandığını açıkladı ve Akıncı’yı tebrik etti.

Akıncı, seçim sonuçlarının Resmi Gazete’de yayımlanmasının ertesi gününde Cumhuriyet Meclisi’nde ant içerek göreve başlayacak.

YSK’nın bu akşam kesin olmayan sonuçları ilanının ardından sonuçlara 3 gün süreyle itiraz süresi başlayacak.

Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın 147. Maddesi, “Seçimi kazanan Cumhurbaşkanı, seçildiğinin Resmi Gazete'de yayınlanmasını izleyen gün, Meclis’te ant içerek göreve başlar, Meclis tatilde ise o gün kendiliğinden olağanüstü olarak toplanır” hükmünü içeriyor.

Mustafa Akıncı, KKTC’nin Rauf Denktaş, Mehmet Ali Talat ve Derviş Eroğlu’nun ardından 4. Cumhurbaşkanı sıfatını kazandı.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Şafak Öneri, seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından basına yaptığı açıklamada, bu akşam saat 21.30 sıralarında kesin olmayan resmi sonuçları ilan etmeyi planladıklarını, sonraki süreçte Mustafa Akıncı’ya tutanağının verileceğini söyledi.

YouTube Haber arası

Öneri, daha sonra 3 günlük itiraz süresinin başlayacağını, bilahare de sonuçların Resmi Gazete’de yayımlanacağını ifade ederek, ertesi gün de Akıncı’nın Cumhuriyet Meclisi’nde yemin ederek görevine resmen başlayacağını anlattı.