casino siteleri

KMTSO’da Türk Eximbank irtibat bürosu açıldı

Bölge Haber Girişi : 27 Aralık 2017 14:26
KMTSO’da Türk Eximbank irtibat bürosu açıldı
Kahramanmaraş Ticaret ve
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) bünyesinde hizmet verecek olan Türk Eximbank İrtibat Bürosu düzenlenen törenle açıldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben ve Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’ın da katıldığı açılışta konuşan KMTSO Başkanı Serdar Zabun, Türk Eximbank’ın iş dünyasına sağladığı desteğin ülke ekonomisi için büyük bir önem kazandığını söyledi. Zabun, "İhracatın finansmanı konusunda son dönemde çok önemli yeniliklere imza atan Türk Eximbank’ın, iş dünyasına sağladığı destek, ülkemiz ekonomisi için büyük bir önem arz ediyor. Özellikle son dönemde, Eximbank’ın artan öz kaynakları ve ihracat kredilerindeki yenilikler iş dünyamızın oldukça ilgisini çekiyor. Bu yoğun ilgiye karşılık vermek adına, Türk Eximbank Genel Müdürümüz Adnan Yıldırım’a Nisan ayındaki meclis toplantımızda ilettiğimiz, Odamızda bir Eximbank şubesi açılması talebimizi kırmadılar. İnşallah bugün yapacağımız açılış törenimizde irtibat ofisi olarak açacağımız bu yapı ile sanayicilerimize, ihracatçılarımıza daha yakın hizmet sunulmaya başlanacaktır. Önümüzdeki dönemde hızlı bir şekilde Eximbank irtibat ofisimizi şubeye dönüştürerek hizmet vermesini sağlayacağız. Eximbank ofisimizin şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu itibarla, Türk Eximbank Genel Müdürümüz Adnan Yıldırım’a, emeği geçen ve desteklerini esirgemeyen kıymetli çalışma arkadaşlarına şehrimiz ve iş dünyamız adına şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, konuya yakın ilgi gösteren BDDK Başkanımız Mehmet Ali Akben’e teşekkür ediyorum" dedi.

Kahramanmaraş’ın ekonomik durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Zabun, Kahramanmaraş’ın, tarımdan sanayiye geçişin en güzel örneklerinden birisini vererek Türkiye’nin en güçlü sanayi kentleri arasına girdiğini söyledi.

Kahramanmaraş’ın 17 milyar liralık ekonomisiyle ülkenin gücüne güç kattığını ifade eden Zabun şöyle devam etti:

"Teşvikler, sanayileşmede çok önemli bir araç olmuştur. 80’li yıllarda uygulamaya konulan yatırım teşvik sistemi ile, bugüne kadar Kahramanmaraş’ta 30 milyar liralık özel sektör yatırımı yapılmıştır. Bu yatırımlarla şehrimizin yıllık sanayi üretimi 5 milyar dolara, istihdamı 150 bin kişiye ulaşmıştır. Sanayileşme ile birlikte dış ticaret hacmi 2,2 milyar doların üzerine çıkan Kahramanmaraş, ihracatta önemli başarı göstermiş, bugün ihraç ürünlerinin yüzde 65’ini Avrupa ülkelerine gerçekleştiren, ihracata önemli katkı sağlayan bir aktör haline gelmiştir. Şehrimizin ihracat kapasitesini artırmak, ekonomik ve ticari ilişkilerimizi geliştirmek amacıyla, Dubai’den Las Vegas’a dünyanın tüm önemli bölgelerine iş ve çalışma programları düzenliyoruz."

Konuşmaların ardından Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin ve ihracatçıların Türk Eximbank faaliyetlerinden daha etkin bir şekilde faydalanmasına yönelik, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ile protokol imzalandı. Atılan imzalardan sonra irtibat bürosu açıldı.