casino siteleri

Kömür alacaklar dikkat

Bölge Haber Girişi : 14 Ekim 2017 11:07
Kömür alacaklar dikkat
Kış aylarının yaklaşmasıy
Kış aylarının yaklaşmasıyla beraber Adıyaman’ın Kahta ilçesinde odun ve kömür satışları hızlanırken, kömür alacak vatandaşlara uyarılar geldi.

Ekim ayı ile birlikte soğuklar, özellikle akşam saatlerinde, hava sıcaklığı hissedilir derecede düştü. Hava sıcaklığı düşmesi odun ve kömür satışlarını arttırdı. Kahta’da 23 yıldır odun ve kömür ticareti yapan Sabri Acar, vatandaşlara kalitesiz kömür konusunda uyarılarda bulunurken aynı zamanda da odun ve kömür almanın zamanlamasına dikkat çekti.

Kış mevsiminde yakılmak üzere alınan kömür konusunda vatandaşların ucuza kaçmaması gerektiğini belirten kömür satıcısı Sabri Acar, “Ucuz kömür ekonomik olarak uygun olabilir ama çabuk yandığı için maliyeti pahalı oluyor. Vatandaşlarımız bazı kömür fiyatlarını yüksek bulduğu için ucuz kömüre yöneliyor. Ama bu ucuz kömürler erken tutuştuğu için çok çabuk sönüyor. Dolayısıyla 1 ton yakması gerekirken 2 ton yakmak zorunda kalıyor. Sobalı evlerde kalan vatandaşlarımız eninde sonunda odun ve kömür alacaklar. Burada dikkat edilmesi gereken husus odun ve kömürün yaz aylarında alınmasıdır. Çünkü hem kuru oluyor. Hem de odun ve kömürün en düşük olduğu aylar yaz aylarıdır. Yani 6, 7,8 ve ya en geç 9. aya kadar odun ve kömürün alınması en hem ekonomik olarak hem de odunların kuru olması nedeni ile vatandaşların yararınadır. Sonuçta bu yakacaklar bugün olmazsa yarın alınacak. O halde neden iyi bir zamanda alınmasın. Her ne kadar talepler eskisi kadar değilse yoğun bir şekilde insanlar sipariş ediyorlar. En çok da köylerden talep var” dedi.

Geçen sene göre bu yıl kömür fiyatlarının arttığına da dikkat çeken Acar, “Bu yıl kömürün ton fiyatı 750-900 TL arasında değişiyor. Geçen yıla göre fiyatlar biraz daha arttı. Hatta bu aralar doların yükselmesi ile beraber biraz daha arttı. Geçen sene ilk satış fiyatımız 500-600 civarındaydı” ifadelerin kullandı.