casino siteleri

KONGREDE BAŞKANLIĞA YENİDEN EVREN SEÇİLDİ

Malatya Haber Girişi : 30 Ocak 2016 19:53
KONGREDE BAŞKANLIĞA YENİDEN EVREN SEÇİLDİ
Malatya Esnaf ve Sanatkar


Malatya Kongre Kültür Merkezinde düzenlenen ESKKK Olağan Kongresine Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, ESOB Başkanı Şevket Keskin, CHP İl Başkanı Enver Kiraz ile oda başkanları ve delegeler katıldı.
Bin 529 delegenin katılığı kongreye Divan Başkanlığını Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefaletleri Bölge Birliği Başkanı Mustafa Alan yaptı. İlk olarak söz alan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya'nın son yıllarda bölgede cazibe merkezi haline geldiğini belirterek ilin gelişmesi için bütün alanlarda gelişmesi gerektiğini ifade etti. Esnafın önemine değinerek ülke ekonomisi için ne kadar önemli olduğunu ifade eden Çakır, “Esnaflık çok önemli, ticareti kaybetmemiz gerekiyor. Esnaf ile birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Şehir merkezlerini korumak ayağa kaldırmak ve yaşayabilir kılmamız gerekiyor. Biz bu vesile ile Malatya'da bulunan birçok çarşıyı yaşanabilir kılmak için çalışmalar gerçekleştirdik.” 
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, bir esnaf çocuğu olduğunu belirterek esnafın kıymetini her zaman çok iyi anladığını söyledi. Son dönemde esnafın durumunun iç açıcı olmadığını belirten Ağbaba, “Bunun birkaç sebebi var. Bunlardan bir tanesi alışveriş merkezleridir. Eskiden şehir merkezlerinde market olurdu. Artık maalesef şehir merkezlerinde değil mahallelerde onlarca ulusal zincir market açıldı. Vergisini Malatya’ya vermeyen, istihdam oluşturmayan, tamamen Malatya'daki geliri alıp başka yere götüren anlayışla açılan bu marketler, küçük esnafı bitirdi. Biz, bunlara izin vermemeliyiz. Mecliste bununla ilgili düzenlemeleri gerçekleştirmemiz gerekir. Bu bizim kabul edeceğimiz bir şey değil. Seçimler gelip geçicidir. Malatya’ya yakışan bir seçim gerçekleştirin” ifadelerini kullandı.
AK Parti Malaya Milletvekili Mustafa Şahin de tüm Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif başkanların bugüne kadar en iyisini yapmak için çaba sarf ettiğini belirterek “Esnafın almış oldukları ahilik kültürü değerlerimize artı değer katmıştır. Esnafımız hâlâ o güvenilirliğini sürdürüyor. Yalan söylemeyen, sözüne güvenilen, kesinlikle vatanı ve milleti için hayatlarını ortaya koyan insandır. Ben siyasete girmeden önce sizler gibi, çocuğumun ekmeğini esnaflık yaparak kazandım. Onun için esnaflığın ne kadar değerli olduğunu biliyorum. Özellikle kazancına haram katmamak için kılı kırk yaran bir anlayıştan geliyorum. Onun için size çok güveniyorum” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından Divan Başkanı Mustafa Alan’ın başkan adaylarına söz vermemesi salonda gerginliğe neden oldu. Bazı üyeler Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin'in üzerine yürürken, yaşanan gerginlik salona emniyet güçlerinin gelmesi ile son buldu. Bazı esnaf kongrede herkese söz verildiğini ancak adaylara söz verilmediğini söyleyerek divan başkanına itirazda bulundu.
Yaşanılan gerginliğin ardından tüzük gereği açık oylama ile seçime gidildi. Mevcut başkan Ali Evren bir kez daha başkanlığa seçildi. Evren’in yanı sıra başkanlık için Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş da yarıştı.

Deprem konutları