casino siteleri

Kuzey Çevre Yolunun Toplam Bütçesi Ne Kadar?

Malatya Haber Girişi : 09 Şubat 2024 15:27
Kuzey Çevre Yolunun Toplam Bütçesi Ne Kadar?
Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, sosyal medya hesabından Kuzey Çevre Yolu projesi hakkında bilgiler paylaştı.

Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Projenin detaylarına ilişkin yaptığı açıklamada;

Deprem konutları

 

 

YouTube Haber arası

"Ulaştırma Bakanımız Abdülkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürümüz ve Karayolları Bölge Müdürümüz ile görüştüm. Buna göre; Malatya Kuzey Çevre Yolu projesi 44,8 km’si ana yol, 8,7 km’si bağlantı yolu olmak üzere toplamda 53,5 km'lik bir proje. Ocak 2024'te devir gerçekleşti ve proje Yüngül İnşaat tarafından üstlenildi. Yaklaşık 20 gün önce de Yüngül İnşaat tarafından gerekli makine tedariği sağlanarak altyapı çalışmalarına başlandı. Projenin 1. Etabı daha önce açılışı yapılan 26,1 km’lik kesimdir. Ağustos ayı itibariyle de 12,1 km'lik 2. Etap bitirilecek, böylece toplamda Battalgazi’ye kadar 38,2 km’lik kesim trafiğe açılmış olacak. Bu 2. Etap dediğimiz, Sivas kavşağından Battalgazi kavşağına olan kesintisiz güzergahı ifade ediyor. Ve sadece bu 2. Etap için ayrılan bütçe 550 milyon TL. Ki bu, bölgedeki bütün şehirler arasında ayrılan en büyük bütçe. Yani; Ağustos ayı itibariyle toplamda 38,2 km'lik hat açılmış olacak. Kalan 15,3 km'lik kısım için ise bu yıl içerisinde ikmal ihalesine çıkılacak ve toplamda 53,5 km olan projenin tamamı 2025 sonuna doğru bitirilmiş olacak. Projenin toplam bütçesi 3 milyar TL. Süreç içerisinde takip etmeyi sürdüreceğiz..."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Malatya 09 Şubat 2024 16:45

    Allah Abdurrahman Vekilimizi başımızdan eksik etmesin, bunca yıldır yapılamayan,yapılmayan,geciken ne varsa sadece elini değil bütün vücudunu taşın altına koyarak yapmaya çalışıyor.Bunca yıldır varolan kavgaları tarafları bir çırpıda uzaklaştırdı.Allah’ın izniyle memleketin önü bundan sonra açık.Çok şükür…