casino siteleri

Levent Vadisi sonbaharda göz kamaştırıyor

ÇEVRE Haber Girişi : 15 Kasım 2023 10:05
Levent Vadisi sonbaharda göz kamaştırıyor
Malatya´nın Akçadağ ilçesindeki Levent Vadisi sonbahar mevsimiyle birlikte ziyaretçilere görsel şölen sunuyor.

Malatya´nın Akçadağ ilçesindeki Levent Vadisi sonbahar mevsimiyle birlikte ziyaretçilere görsel şölen sunuyor. Bin 400 rakımda bulunan vadi büründüğü renk cümbüşüyle de görenleri kendine hayran bırakıyor.

Deprem konutları

 


Malatya´nın Akçadağ ilçesinde bulunan ve 65 milyon yıllık bir jeolojik oluşum sonucu ortaya çıktığı belirtilen doğa harikası Levent Vadisi, jeolojik özelliklerinin yanı sıra kültürel varlıklarıyla da dikkatleri üzerine çekerken, sonbahar mevsimiyle birlikte ziyaretçilere görsel şölen sunuyor. Neolitik çağdan kalma kalıntıların da bulunduğu 28 kilometre uzunluğundaki bin 400 rakımda bulunan vadi, büründüğü renk cümbüşüyle de görenleri kendine hayran bırakıyor.

 


Akçadağ ilçe merkezine 15 kilometre uzaktaki doğası ve coğrafi güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin son yıllarda sıkça ziyaret ettiği vadi, yazın yeşilin, sonbaharda sarı, turuncu ve kırmızının onlarca tonuna bürünürken ağaçlardaki yansımalarla da kartpostallık görüntüler oluşturuyor.

 

YouTube Haber arası


Özellikle hafta sonlarını huzurlu bir ortamda geçirmek ve spor yapmak için bölgeye gelenlerin yoğun ilgi gösterdiği Vadi, Malatya ve çevre ilçelerin yanı sıra komşu illerden de gelen yüzlerce vatandaşı buluşturuyor.
Bölgenin tarihi ve kültürel derinliğine dikkat çeken Hartut Mahalle Muhtarı Hüseyin Ünal ile Sakalıuzun Mahalle sakinlerinden Zekeriya Mişe, bölgenin her mevsimde ayrı bir güzelliğe büründüğünü belirterek, kapsamlı bir tanıtımla vadiyi ziyaret edecek turist popülasyonunda çok fazla artış yaşanabileceğini söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.