casino siteleri

Makedonca çeviri ve Tercüme

Diğer Düzenleme Tarihi : 14 Eylül 2022 12:53 Haber Girişi : 26 Eylül 2022 10:58
Makedonca çeviri ve Tercüme

Makedonca, Hint-Avrupa dil ailesinin Güney Slav dilleri alt koluna ait bir dildir. Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nin resmi dili olan Makedonca, dünya genelinde yaklaşık 3,5 milyon insan tarafından konuşulmaktadır. Makedonca çeviri yapabilmek için Makedon alfabesini ve Makedonca'nın gramer kurallarını iyi bilmek gerekmektedir. Makedon dili, yazıya geçirilen ilk Slav dili olarak bilinmektedir. 9. yüzyılda ortaya çıkan bir dil olan Makedonca, 1900'lü yıllarda standart hale getirilmiştir. Makedonca'nın 3 temel gelişim evresi vardır. Bunlar; eski Makedonca, yeni Makedonca ve çağdaş Makedonca'dır. Makedonca, Kiril alfabesiyle yazılmaktadır. Makedonca'da toplam 27 harf vardır. Makedonya, tarihte uzun bir süre Osmanlı devletinin egemenliği altında yaşadığı için Makedonca'da birçok Türkçe kelime bulunmaktadır. Makedonca'da böbrek, işkembe, dudak, teyze, baldız, kurban, dünya, makina, masraf gibi yüzlerce Türkçe kökenli kelime vardır. Makedonca'da birçok Türkçe kelime olması, Makedonca'dan tercüme yapmayı oldukça kolaylaştırmaktadır.

Deprem konutları

 

Çeviri Hizmetleri

 

Tercüme büromuzda her konuda yazılmış metinler için Makedonca çeviri hizmeti verilmektedir. Tercüme büromuzda Makedonca çevirilerde, bu dilde uzman olan ve en az 5 yıl deneyimli mütercim tercümanlar görev almaktadır. Tıp, hukuk, teknik, pasaport, iş anlaşmaları, oturma izni, diploma, boşanma belgesi, tapu, akademik makaleler, ödev, öğrenci belgesi, edebi metinler, web sitesi ve yeminli noter onaylı tercümeleriniz için tercüme ofisimize başvurabilirsiniz. Tercüme büromuzda aynı zamanda Makedonca ardıl ve simultane tercüme hizmeti de verilir. Tercüme büromuzdan toplantılar, seminerler, bireysel görüşmeler ve çeşitli etkinlikler için Makedonca ardıl ve simultane tercüme hizmeti alabilirsiniz. Makedonca tercüme ücretleri, metnin boşluksuz 1000 karakter sayısı ile hesaplanır. Makedonca noter onaylı tercümelerde ise ücretler belgenin sayfa sayısı temel alınarak hesaplanmaktadır. Makedonca ardıl ve simultane tercüme ücretleri ise tercümenin bir saatlik süresine göre hesaplanmaktadır.

YouTube Haber arası

Çeviri talepleriniz ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi için www.okeanostercume.com.tr web sitemizi ziyaret edebilir veya 0212 221 45 21 ve 0553 910 31 32 numaralı MOBİL / WHATSAPP / TELEGRAM hattımız aracılığıyla bizlere ulaşabilirsiniz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.