casino siteleri

Malatya Beylerderesi Viyadüğü Trafiğe Kapatılıyor

Malatya Haber Girişi : 28 Haziran 2018 17:17
Malatya Beylerderesi Viyadüğü Trafiğe Kapatılıyor
Turgut Özal (Beylerderesi

Turgut Özal (Beylerderesi) Viyadüğü’nün, bakım ve onarım çalışmaları dolayısıyla 1- 5 Temmuz tarihleri arasında ulaşıma kapatılacağı açıklandı.

Deprem konutları

Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, “Malatya ili, Turgut Özal (Beylerderesi) Viyadüğü’nde bakım onarım çalışmaları yapılacağından 1 Temmuz 2018 tarihi, saat 17.00‘den 5 Temmuz 2018 tarihi saat 17.00‘ye kadar söz konusu güzergahta araç ve yaya trafiğine kapatılacak olup, trafik akışı eski Malatya- Elazığ Devlet yolundan (eski Beylerderesi yolu) sağlanacaktır.”denildi.

SORUNLU VİYADÜK..

2006 yılında ihale edilen ve ihale bedelinin 3.5 misli bir rakama, yaklaşık 40 milyon liranın üstünde bir  maliyetle tamamlanıp 2011 yılında trafiği açılan Beylerderesi Viyadüğü, hizmete açıldığı günlerde de ‘köprünün iki ucunun birleştiği noktada 40 cm’lik kot farkının oluştuğu’, sağlam inşa edilmediği, kalitesiz malzeme kullanıldığı ve sağlıklı denetim yapılmadığı eleştirilerine muhatap olmuştu.

Açıldıktan bir yıl sonra 2012 yılı Kasım ayında dilatasyon derzinde meydana gelen kırılma üzerine Malatya’da büyük panik yaşanmış ve Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, ‘Köprünün derz demirinde kırılma meydana geldiğini, viyadüğün genelinde bir sorun bulunmadığını’ belirterek, Malatya’da yersiz bir panik havası yaratıldığını ifade etmişlerdi.

Ancak, “eğri belli” viyadük, açıldığından bu yana “sağlamlığı” konusunda sürekli kuşku yaratan bir yapı olarak vatandaşların hafızasında yer etti.

YouTube Haber arası

KAYNAK: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com