casino siteleri

Malatya Büyükşehir adaylığı için ismi geçenler

Özel Haber Haber Girişi : 24 Ekim 2023 23:08
Malatya Büyükşehir adaylığı için ismi geçenler
Malatya Büyükşehir adaylığı için ismi geçenler


AK Parti’nin İl ve ilçelerde yürüttüğü stratejik çalışması kamuoyu ile paylaşılmıyor. Parti Genel Merkezi içerisinde değerlendiriliyor ve yeri, zamanı geldiğinde açıklanacağı günü bekliyor. Ancak gerek partililer, gerekse il ve  ilçelerde yaşayanlar AK Parti’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığına kiminle devam edeceğini merak ediyor ve sokakta yoğun bir siyasi gündem ile aday adayları ismi konuşuluyor.

Deprem konutları


İsterseniz kulislerde ismi geçen Malatya Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylarını kısaca tanıyalım.

 

1. SELAHATTİN GÜRKAN

1958, Malatya doğumludur.
• Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi,
• Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi, 
• Bolu Eğitim Enstitüsü
mezunudur.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarda yöneticilik, Müfettişlik,
İş ve İşçi Kurumu Bölge Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. 

Selahattin Gürkan
2004 – 2009 
2009 – 2014
2014 – 2019
hizmet dönemlerinde Battalgazi Belediye Başkanı olarak görevine devam etmiştir.

Gürkan; 2019 yılı yerel seçimlerinde ise Malatya  Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

Gürkan; çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında Yöneticilik, Spor Kulübü Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

İnönü Üniversitesi, Yerel Yönetimler Bölümü’nde Misafir Öğretim Üyesi olarak dersler veren Selahattin Gürkan farklı üniversitelerin düzenlediği Göç, Sosyal Entegrasyon, Turizm gibi konularda panel, konferans gibi farklı akademik toplantılara konuşmacı olarak katılmaktadır.

Selahattin Gürkan evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

 

2. ÖZNUR ÇALIK


1 Ocak 1965 Pütürge-Doğanyol doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini Malatya'da tamamladı. 1988 yılında Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun oldu. Sosyal Politikalar üzerine Yüksek Lisans yaptı.

Meslek kuruluşlarında ve aile, kadın, çocuk, bebek, sağlık ve sosyal alanlarda faaliyet yürüten ulusal ve uluslararası sivil toplum örgütlerinde görevler üstlendi. Kuruluşundan itibaren Adalet ve Kalkınma Partisi kadrolarında yer aldı. 2003 yılında partisinin 1. Olağan Kongresi’nde MKYK üyeliğine seçildi. 23. 24. 25. ve 26. dönem Malatya Milletvekilliği yaptı. Bu süre boyunca; Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Kurucu Üyeliği ve Başkanvekilliği, Erken Yaşta Evlilik İnceleme Komisyon Başkanlığı, Sağlık, Aile ve Sosyal İşler Komisyon Üyeliği, TBMM Nüfus Kalkınma Grubu Başkanlığı ve Avrupa Parlamenterler Forumu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ağustos 2014 – Eylül 2015 tarihleri arasında AK Parti Halkla İlişkiler’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, Mayıs 2016 - Ağustos 2018 tarihleri arasında Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptı. 

Evli ve iki çocuk annesidir. İngilizce bilmektedir.

 

3. SAMİ ER


1963 yılında Malatya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Malatya’da tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünden 1989 yılında mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Mimarlık Anabilim Dalı Kent Çalışmaları ve Yönetimi (Kentsel Dönüşüm) alanında tamamladı.

Çalışma hayatına baba mesleği olan çiftçilik ve esnaflık yaparak başlamış, üniversite yıllarında da çalışarak eğitimini tamamlamıştır. Üniversite mezuniyetinden sonrası özel sektörde mühendislik, daha sonra da yöneticilik yaptı.

1990-1992 yılları arasında MSB Diyarbakır İnşaat Emlak Daire Başkanlığı’nda Kontrol Mühendisi olarak askerlik vazifesini yerine getirdi.

1992-1993 yıllarında inşaat sektöründe şantiye Mühendisi olarak çalıştı.

1993 yılında İstanbul Bağcılar Belediyesi'nde mühendis olarak göreve başladı. Aynı belediyede sırasıyla şeflik, müdür yardımcılığı ve müdürlük olmak üzere çeşitli kademelerde görev yaptı.

2004-2005 yılları arasında İstanbul Büyükçekmece Yakuplu Belediyesi'nde Fen, İmar ve Planlama Müdürlüğü görevini sürdürdü.

2005-2008 yılları arasında İstanbul Fatih Belediyesinde İdari ve Mali İşler ile bazı Teknik Birimlerinden sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yaptı. Aynı zamanda Belediye iştiraki olan HALKTAŞ Aş. Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı.

2008-2011 yılları arasında Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yaptı. Bu görevi yürütürken İl Özel İdare ve Malatya Belediyesi İştiraki olan ESENLİK ( İnşaat ve Gıda ), MEGSAŞ ( Halk Ekmek ), MORMAŞ ( Mobilya) ile 1. Organize Sanayii ve 2. Organize Sanayinin yönetiminde bulundu.

2011-2014 yılları arasında İstanbul Üsküdar Belediyesinde Mali İşler ve Yatırımlardan sorumlu Teknik Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

2014–2019 yılları arasında TOKİ (Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda) Başkan Yardımcılığı görevini yaptı. Aynı zamanda TOKİ iştiraki olan Emlak Konut GYO’da yönetim kurulu üyeliği yaptı.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinden sonra Fatih Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak göreve başladı ve bu görevi sürdürmektedir. Aynı zamanda Belediye iştiraki olan HALKTAŞ A.ş ( Gıda ve İnşaat ), EMİN A.ş ( Personel ) Yönetim Kurulu Başkanlıklarını yürütmektedir.

Bazı Vakıflarda Kurucu ve Mütevelli Heyeti üyelikleri de bulunmaktadır.

Evli ve 4 çocuk babasıdır.

 

4.  AHMET ÇAKIR


1964 yılında Malatya ilinin Darende ilçesinde doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Darende’de tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. Gıda, inşaat ve eğitim sektörlerindeki ticari faaliyetlerinin yanısıra, iki yıl Malatya Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu Üyeliği ve daha sonra 3 yıl MÜSİAD Malatya Şube Başkanlığı görevini yürüttü.

2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) kuruluşunda Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Malatya İl teşkilatında 3 yıl Başkan Yardımcılığı, 2007 yılı Nisan ayında da o dönem AK Parti genel başkanlığı yapan Recep Tayyip Erdoğan tarafından İl Başkanı olarak görevlendirildi. 2009 Türkiye yerel seçimleri için görevinden istifa ederek AK Parti Malatya Belediye Başkan Adayı oldu ve %53.1 oy alarak seçildi. 2014 Türkiye yerel seçimleri için yapılan bazı anketler oyunun düşeceğini işaret etmesine rağmen %62.88 oy alarak tekrar Belediye Başkanı seçildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin ilk başkanı sıfatını da kazanmış olan Çakır, 2016 Türkiye askerî darbe girişimi sürecinde aldığı kararlar ile kalkışmanın en önemli ayağı olan 2. Ordu'nun ve Malatya Havaalanındaki askeri uçakların hareket kabiliyetini ciddi oranda durdurarak halk nezdinde "Kahraman Başkan" olarak anılmaya başlanmıştır.
Ak Parti 27. dönem Malatya Milletvekilliği yaptı

Orta derecede İngilizce ve Arapça bilen Çakır, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

5.  BÜLENT TÜFENKCİ


Malatya / Yeşilyurt – 1966, 

Avukat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Ticaret hukuku alanında yüksek lisansını tamamladı.

Serbest avukat olarak çalıştı. AK PARTİ Malatya İl Başkanı olarak görev aldı.

25, 26,  27. ve 28. Dönemlerde Malatya Milletvekili seçildi. 64 ve 65. Hükûmetlerde Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yaptı.

İyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Arapça bilen Tüfenkci, evli ve 2 çocuk babasıdır.


6. İNANÇ SİRAÇ KARA ÖLMEZTOPRAK

1980 Malatya doğumludur. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Malatya’da tamamlayan Ölmeztoprak, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Malatya İ.Ü’de Kamu Yönetimi; Konya S.Ü.’de İletişim Bilimleri alanlarında iki yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Bir devlet bankasında bir süre kurum avukatlığı yapmış, ardından Malatya İ.Ü.’de basın yayın biriminde görev almış, Kampüs FM’de programlar yapmıştır. Malatya’da yerel gazetelerde, kültür – sanat – yaşam – sağlık alanlarında köşe yazıları yazmıştır. Yine, Malatya’da yayın yapan TV kanallarında " Bilge Bakış " adıyla kültür ve sanat programları yapmıştır. Malatya Büyükşehir Belediyesinde; Kurum Avukatlığı, Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, iyi seviyede İngilizce bilmektedir. 14 Mayıs 2023 Seçimleri için 28. Dönem AK Parti Malatya Milletvekili seçildi.

 

 

 

YouTube Haber arası

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Cenk Deniz 26 Ekim 2023 18:18

    CUMHURİYETİN 100. YILINDA MALATYA VE RASYONELİTE Yüzüncü kuruluş dönemine gireceğimiz Cumhuriyetin yıldönümünde Malatya’da hüzün ve umutsuzluk hakim. Oysaki 100 yıl üzerinde geçen Cumhuriyet rejimimizde bu denli umutsuzluğa yer olmamalı idi. Ancak Malatyanın üstüne kabus gibi çöken gaflet, dalalet ve hiyanet karşısında bu umutsuzluk kaçınılmaz oldu. 6 Şubat depreminde 1346 yurttaşını kaybeden Cumhuriyet şehri Malatya’da (Malatya tam bir cumhuriyet şehridir. Çünkü Cumhuriyetin ilanı ile birlikte Sümer, Şeker, Tekel fabrikaları vd yatırımlarla şehirlik vasfı kazanmıştır.) gaflet, delalet ve hiyanet deprem sonrası ayyuka çıktı. 1346 yurttaşın ölümü istatistik olarak algılandı. 1346 can, umut, hayal ve yoldaşlığı toprağın altına gömdük. Ne acıyı yeterince yaşayabildik ne de ihanetin boyutunu anlayabildik. Ne 2020 öncesi alınmayan tedbirler nede 2020 sonrası Elazığ depremi ile bangır bangır geliyorum diyen felakete karşı tedbir almayan gaflet, delalet ve hiyanet en küçük özeleştiri bile vermedi. Hatta aymazlık düzeyinde yine yalanlar yine reklamlar yine piarlara düçar olduk. Devletin ve tüyü bitmemiş yetimlerin hakları, Edirne’den Van’a, Balıkesir’den Elazığ’a , Sivas’tan Erzurum’a tüm Türkiye ulusunun gönderdiği yardımlar dahi hiyanete kurban edildi. Ve Cumhuriyetimizin 100 yılında umutlarımız Malatya için yerel seçimlere kaldı. Zira 6 Şubat depreminde parti ayrımı yapmaksızın görevde olan vekillerin tamamı dahil olmak üzere şimdiki vekillerinin de neredeyse tamamı dahil olmak üzere Malatya için birşey yapma irade, gayret ve niteliğin olmadığı malesef hepimizin gözlemi ve ayıbıdır. Yerel yönetimlerin başındakileri ise al birini vur ötekine. Faşist Hitlerin propaganda bakanı Goebbels'in Büyük Yalan tekniği “ Yeterince büyük bir yalan söyler ve onu tekrar etmeye devam ederseniz, insanlar sonunda ona inanmaya başlayacaklardır.” sözünü tek doğru sayan yerel idarecilerin beceriksiz, birikimsiz, vizyonsuz laf ebeliğinin ötesine gitmeyen sözlerine her gün yurttaşın etmesi gereken isyanı varlıkları ile yıkılan binalar, tarumar caddeler, sokaklar ve yalnızlığı ve çıplaklığı ile konteyner kentler yapıyor. Ama kentin insanı hala demokratik hakkını kullanmaktan aciz korkak ve hesapçı taşralı tüccar kurnazlığında. İşte bu ahval ve şerait içinde sadece gençliğe değil tüm Malatyalı yurttaşlara düşen vazifeler şunlardır. 1- Siyasi tercihlerini bir kenara bırakarak öncelikli bir Cumhuriyet şehri olan Malatyamızı ayağa kaldıracak belediyecilik birikimi, vizyonu, dürüstlüğü olan siyasetçiliğinden çok yeteneği ve işbitiriciliği olan kimler varsa onlardan yana olmaktır. 2- Kendi küçük çıkarlarını, hesaplarını bir kenara bırakıp şehri düşünerek soğukkanlı, mantıklı karar vermektir. 3- Bu şartlar dahilinde Büyükşehir, Yeşilyurt ve Battalgazi ilçe Belediye başkanlarının bir an önce değiştirilmesi gerektiğini söylemeye bile gerek yok. Hatta bu 3 başkanın yargılanması için bizatihi seçimlerden sonra yurttaşların ve demokratik çağdaş STK ve Odaların davalar yoluyla daha yoğun ve net taraf olması gerektiğini de hiç bir vakit gündemden düşürmemek gerek. Ki bir daha Malatya’mız bu acılara bu ölümlere muhatap olmasın. Burada çağdaş, demokrat, halkçı be yurtsever olarak bize daha çok görev düşüyor. Konuyu istemeden de olsa mecburen bir somut değerlendirmelere getirecek olursam; İlçe belediye başkan adaylarından önce Büyükşehir’i öncelikle değerlendirmemiz gerekiyor. İlçeleri gelecek yazıda umarım değerlendiririm. Bu yazdıklarımdan ötürü meşhur ifade ile bizim mahalle lütfen beni eleştirmesin. Ne döneğim nede başka değirmene su taşıyorum. Cumhuriyet ve Malatya için mecburiyetten ötürü rasyoneliteyi yazıyorum. Selahattin Gürkanın adaylığı hariç Malatya’da seçimi AKP alır. Tarihinin en kötü adayları ile Haziran seçiminde %45 alan Akp ve destekçisi MHP oylarına bakınca belli seçim AKP’nin. O halde bize düşen AKP adayının doğru biri olmasını istemek ve taraf olmaktır. Çünkü AKP, Selahattin Gürkan’ı aday edecek kadar değildir. O zaman diğer adaylara bakmak ve şehrin menfaatleri üzerinden değerlendirmek lazım. 1- İsmi en çok geçenlerden Öznur Çalık. Klasik laf kalabalığı yapan sağın DYP ve Demirel çizgisinden olduğu için aynen o gelenekle laf kalabalığına devam edecektir. 20 yılı aşkındır en çok eleştirdiğimiz AKP de adam yokluğundan meşhur olmuş 20 yıl boyunca gelmeyen hızlı trenlerden, gelmeyen sivil hastaneden, gelmeyen çevre yolundan, gelmeyen adliye binasından, gelmeyen şehir hastanesinden, gelmeyen yatırımlardan sorumlu ve sorunlu. Ne belediyeciliği bilir, ne bütçe yönetmeyi, ne imarı, ne de inşaatı. Lafta iyidir. 2-Bülent Tüfenkçi Cumhuriyet tarihinin en etkisiz en başarısız en beceriksiz bakanı olarak adını tarihe yazdırdı. Koca Cumhuriyete yazık. Ne bakan ağırlığı oldu ne vekil ağırlığı. Selahattin Gürkanın emir eri olarak ona şehri emanet etmek Malatya’ya ihanet etmek. En fazla gümrük muhafaza memuru olacak biri. 3- Sami Er siyasetten gelmemesi, bürokrat olması avantaj. İl özel idare tecrübesinden ötürü Malatya’yı bilmesi avantaj olduğu gibi son dönem Malatya’da olmaması da avantaj. En azından buradaki Akplilere benzemez. TOKİ tecrübesi ise depremde yıkılan şehir için avantaj. Belediyeciliği bildiği içinde imarda, inşaatta, bütçede hızlı kararlar alıp hızlı uygulayabilir. 4- Ahmet Çakır Malatya gördü zaten. Belediyecilik isteği olsa devam ederdi zaten. Onada gerek yok. 5- Ahmet Kızılay siyasetçi değil bürokrat/rektör avantaj. Çok da iyi bir hekim. Bütçede bilir . Ama rektörlüğü ve idareciliği çok kötü yavaş, hantal ve maslahatçı. Devrimci özelliği hiç yok. Belediyeciliği bilmemesi de dezavantaj. 6-Hacı Uğur Polat Malatya’ya en az Selahattin Gürkan kadar zarar vermiş bir aday. Yazmaya bile değmez. 7- Siraç İnanç Kara Ölmeztoprak sırf algı yapmak ve kendini de hatırlatmak için basında ismi bizatihi kendilerince servis edilmiş genç bir hanım. 8- Haşim Karadağ, şok olduğum aday. Tupa vuran :) sözü ile meşhur. Malatyspora ne yaptıki Malatya’ya da yapa. 9-Yaptığım küçük araştırmada basına veya fısıltıya düşen başkaca ismi geçen aday yok. Başka aday çıkar ve hala beni bu whatsap grubundan atmamış olursanız :))) onlarıda değerlendiririm. 100. Yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimizin arifesinde işte ahvalimiz maalesef bu. Bu süreçte hepimiz ideolojik farklılıklarımızı bir kenara koyarak bir Cumhuriyet şehri olan Malatya’mız için taraf olmak zorundayız. Acı reçeteyi yazdım. Hemen sinirlenmeyin. Kızmayın. Düşününce göreceksiniz aklın yolu bir. Yazıyıda amma uzattım. Uzattım diye küfürlerinizi bana değil şehri bu hale getirip beni bunları yazmak zorunda bırakanlara yapın. Cumhuriyet Bayramımız kutlu, Malatya’mız umutlu olsun Sevgiler saygılar

  • Münir 25 Ekim 2023 07:52

    İNANÇ SİRAÇ hanım efendiyi belediye başkanı olarak görmek çok isteriz herkesle ilgili deneyimli ve liyakatli çok çalışkan...

  • Ahmet 25 Ekim 2023 00:30

    Bu isimlerin hiçbirini istemiyoruz artık!!!