casino siteleri

Malatya Büyükşehir, Pötürge’de Durmaksızın Çalışıyor

Her zaman söylediğimiz gibi, kuruluşundan bu yana, Malatya’nın en çok göç veren ilçesi Pötürgeilçemizdir. Dağlık ve engebeli bir arazi yapısına sahip olduğu için, Pötürge ilçemizde tarım alanları yok denecek kadar azdır. İşte bu nedenden dolayı Pötürge ilçemizde her yıl çoğalan nüfus karşısında, Pötürgeli vatandaşlarımız geçim sıkıntısından dolayı gurbetin yollarına düşmektedirler. Yıllardır bu durum böyle devam edip gitmektedir.

 

Bugünkü bu yazımda, bu konuya uzun uzadıya girmek istemiyorum. Hani bir söz vardır; açma yaram çok derindir diye? İşte Pötürge ilçemizin de, gerçekten geçmişle ilgili yarası çok derin. Eğer gerekirse; başka bir yazıda Pötürge ilçemizle ilgili geçmişte yaşanmış olan tüm olumsuzlukları değerli yetkililerin ve hamşerilerimizin gündemine sunarız.

 

Fakat bugünkü bu yazımda, asıl sizlerle paylaşmak istediğim konu: yıllardır doğru dürüst hizmet görmeyen Pötürge’de, 1,5 yıla yakın bir zamandır, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin gece gündüz durmaksızın yaptığı yol genişletme, asfaltlama ve köprü yapma çalışmalarında söz etmek istiyorum: Herkesin bildiği üzere, bir yörenin sorunlarının başında, altyapı sorunu, Geçim sorunu, yol sorunu, eğitim sorunu ve sağlık sorunu gibi bazı önemli sorunlar başta gelmektedir. Eğer bir ilçede veya bir belde’de, en azıdan asgari düzeyde bu söz konusu bazı sorunlar çözüme ulaşmışsa; o yörenin insanları hiç olmasa yaşamlarını en  azından normal  bir şekilde sürdürebilirler.

İşte bu minvalde Pötürge ilçemize baktığımızda, yıllardır işsizlikten dolayı göç veren ve ulaşım sorunları doğru dürüst çözülemeyen bir ilçemizdir Pötürge ilçesi. İşte bu konuda, Malatya Büyükşehir Belediyemiz, son 1,5 yıldır Pötürgenin yıllardır bir türlü çözülemeyen ulaşım sorunlarına adeta bir neşter vururcasına büyük bir çalışma başlatmış durumdadır.Takriben 1,5 yıldır, Malatya Büyükşehir Belediyesi Pötürge de yol genişletme çalışmaları, asfaltlama ve köprü çalışmaları yapmaktadır.

 

Son 50 yıllık dönemde, zan ediyorum ilk defa Pötürge yollarında böylesine kapsamlı bir çalışma yapılmaktadır. Yollar genişletiliyor, asfaltlanıyor, trafik levaları konuluyor. Köprüler yapılıyor. Yani gerçekten Malatya Büyükşehir belediyesi uzun süredir Pötürge’den gece gündüz durmaksızın yoğun bir yol bakım onarım çalışması yapmaktadır. Mutlaka ki, bu çalışmalarınakabin de, Pötürge ilçesinde ve köylerinden gerekli olan sosyal çalışmalara da sıra geleceğini zan ediyorum. Aslen Pötürgeli bir gazeteci olarak, Sayın Başkan Ahmet Çakır’ın yaptığı bu yoğun hizmetlerinden dolayı, Pötürgeli hemşehrilerim adına, Sayın Başkan Ahmet Çakır başta olmak üzere, çalışan bütün ekibe teşekkür ediyorum.

 

Evet, gerçekten doğruyu söylemek gerekirse; son elli  yılda, Pötürge ilçemizden böylesinekapsamlı bir yol bakım onarım çalışması ilk defa yapılmaktadır. İnşallah bu çalışmalardan sonra, Malatya merkezde ilçelerde yapılmakta olan bazı gerekli sosyal amaçlı projeler de, Pötürgeilçemizin ihtiyacı olan bölgelerinde ve köylerinde yapılır. Bugün burada sözlerime son verirken, Sayın Başkan Ahmet Çakır Beyin gündemine çok önemli bulduğum bir konuyu hatırlatarak konuyu noktalamak istiyorum: bir belgesel çekimi vesilesi ile Pötürge sakkuşağı köylerini gezerken, bazı köylerde foseptik çukuru ve doğru dürüst tuvalet olmadığına şahit oldum. Mesela muhtarlar vasıtası ile foseptik çukuru ihtiyacı olan bu köyler tespit edilip eğer halen varsa, bu acil ihtiyaç giderilebilir.

 

İnşallah gelecek yazımda Pötürge köylerinin acil sorunlarına değinmeye çalışacağım...

Bu arada, Ak Parti Pötürge yeni İlçe başkanı, Sayın Mikail Sülük Beye görevinden başarılar diliyorum...

 

Saygılarımla. / [email protected]