casino siteleri

MALATYA'DA 17 BİN KİŞİ TARANDI

Malatya Haber Girişi : 23 Eylül 2016 11:28
MALATYA'DA 17 BİN KİŞİ TARANDI
MALATYA HABER - MALATYA'N

Malatya Net Haber Gazetesinin haberine göre Bankacılık sırları kapsamından çıkartılan Bank Asya için TMSF’ye ‘Ekteki personelin hesabı var mıdır?’ sorusuyla dilekçe yağıyor. Bu dilekçelere yanıt vermek için hafta sonu dahil çalışan TMSF, bu çerçevede Malatya’da yaklaşık 52 bin hesabı incelerken, 17 bin kişinin sorgulamasını yapıyor.

Deprem konutları

TMSF’YE DİLEKÇE YAĞIYOR

Malatya’daki birçok kamu kurum ve kuruluşundan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) personelleri ile ilgili soru sorulduğu ve bugüne kadar 17 bin kişinin taramasının yapıldığı öğrenildi. Aralarında Malatya’nın da yer aldığı illerden TMSF’ye savcılık ve mahkemelerden 2 bin 500, bin 500 kamu kurum ve kuruluşundan da 2 bin olmak üzere 4 bin 500 yazının gittiği belirtilirken, bir yandan da banka hesaplarına yönelik MASAK, savcılık ve Emniyet’in bir çalışma yürüttüğü anlatıldı.

HESAP HAREKETLERİNE BAKILIYOR

İncelemelerde 17/25 Aralık sonrası ve Bank Asya’ya para yatırılması çağrısından sonra açılan hesaplarla, hesap hareketlerine dikkat edildiği öğrenildi. Malatya’da belediyeler ve kamudaki açığa almalarda Banka Asya’da hesap bulunması, çağrıdan sonra para yatırılması önemli kıstaslardan birisi olmuştu. Önümüzdeki günlerde Malatya’da FETÖ darbe girişimiyle ilgili örgütün kriptolu iletişim programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen isimlere yönelik operasyon başlatılacağı ileri sürülüyor.

Milli İstihbarat Teşkilatı(MİT), Bylock’a kayıtlı 215 bin 92 hesaptan Eylül başı itibariyle 165 bin 178’inin kimliklerini saptadı.

TMSF’ye 2 bin 500, kamu kurumlarından da 2 bin yazı gönderildiği belirtildi.

Esenlik haber arası

FETÖ'cülerin haberleştiği şifreli 'ByLock' programını kullanan 215 bin 92 hesap ile TMSF’nin incelemeye aldığı kentteki 17 bin 53 bin kişiyi MİT tek tek tespit etti. İsimler iki hafta önce SGK'ya gönderildi. Devlet görevlileri ve özel sektördekiler ayrıldı. Şimdi bu kişiler için önce idari sonra adli işlem başlayacak.