casino siteleri

Malatya´da balık av yasağına sıkı denetim

Ekonomi Haber Girişi : 24 Haziran 2021 13:10
Malatya´da balık av yasağına sıkı denetim

Malatya´da su ürünlerinde uygulanan avlanma yasağı sürecinde gerçekleştirilen denetimlerde 13 şahsa idari para cezası uygulanırken, yaklaşık 2 bin metrelik ağa ise el konuldu.

Deprem konutları


Su ürünleri üretim alanında önemli bir potansiyele sahip Malatya´da su ürünleri avlanma yasağı süresince denetimler de aralıksız sürüyor. Başta Karakaya Baraj Gölü olmak üzere zengin su kaynaklarında hem avcılık yolu ile hem de alabalık tesisleri ile üretim yapılırken, 1 Nisan´da başlayan ´Sazangiller türü´ balık avcılığı yasağı 30 Haziran´da sona erecek. Bu süreçte şuana kadar bin 115 denetim gerçekleştiren ekipler, toplam 3 bin 253 adet boy, tür, ruhsat kontrolü ve amatör balıkçı denetimi yaptı. 1 Nisan tarihinden itibaren sadece gece denetimlerinde 13 kişiye idari para cezası uygulanırken, toplamda yasak süresince balık avlanmada kullanılan 2 bin metre ağa ise el konuldu.

YouTube Haber arası


Kentte 1 Temmuz tarihi itibariyle sazangiller avcılığında avlanma yasağının sona ereceği belirtilirken, bundan sonraki dönemlerde de denetimlerin devam edeceği ifade edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.