casino siteleri

Malatya'da Bayram günü su çilesi

Özel Haber Haber Girişi : 09 Temmuz 2022 12:29
Malatya'da Bayram günü su çilesi
Malatya'da Bayram günü su çilesi

 

Deprem konutları

Kurban Bayramında yakınlarının mezarını ziyaret eden Malatyalılar, şehir mezarlığında kabirleri sulamak istedi ancak muslukların çoğunda suyun akmadığı öğrenildi. 


Kurban Bayramının ilk gününde vatandaşlar, sevdiklerinin mezarına akın etti. Bayram namazı sonrası Malatya Şehir Mezarlığı’nda yoğunluk yaşanırken, vatandaşlar su şoku yaşadı. 


Yakınlarının mezarını sulamak isteyen vatandaşlar, çeşme başlarına gittiklerinde suların akmadığını görünce duruma tepki gösterdiler. Muslukların birçoğunda benzeri durumun yaşandığı mezarlıkta alan bazı çeşmelerde ise uzun kuyruklar oluştu. Arefe gününde de aynı sorunun baş gösterdiği kabristanda, bayram ziyaretinde suların kesik olmasına tepki gösteren vatandaşlar ise, Malatya Büyükşehir Belediyesinin bu soruna çözüm bulmamasını eleştirdi. 


Mezarlığa gelen suyun basıncının az olması ve mezarlığın her geçen gün büyümesi nedeniyle yatersiz kalan su sorunu için Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki MASKİ'nin bir çalışma başlatıp başlatmadığı ise bilinmiyor. Bu yıl yağış oranının iyi olması ve su kaynaklarının da bol olduğu bir dönemde şu bir gerçek ki, böylesine müstesna bir gün olan Kurban Bayramında vatandaşların kabir ziyaretlerinde su mağduriyeti yaşaması hafızalardan silinmeyecek.

YouTube Haber arası

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Galip 09 Temmuz 2022 16:36

    Zaten belediyeyide genel müdür yönetiyor. Umrunda mı su kesintisi olmuş, sular akmamis. Gaziantep büyükşehir belediye başkanı nasıl dua aldı işçilerinden. Biz de ise işçi insan yerine bile konmuyor

  • Ahmet kasap 09 Temmuz 2022 15:57

    Arefe günü Çöşnük Mahallesi'nin bir kısmında da sular kesikti Bu nasıl önlem alma bayramdan önce Selahattin Gürkan'ın maskeye verdiği talimatta hiç kimsen mağdur edilmeyecek suları kontrol edin diye ama demek ki genel müdür ilgilenmiyor.

  • Tecdeli Osman 09 Temmuz 2022 13:01

    Eski genel müdür Yaşar beyi atıp tutuyordunuz onun döneminde suyun en kıt olduğu zaman bile böyle bir şey yaşanmadı demekki açılan yeni sayfalar çare olmamış