casino siteleri

Malatya'da Belediye Başkanlarına kötü haber

Özel Haber Haber Girişi : 05 Kasım 2023 23:35
Malatya'da Belediye Başkanlarına kötü haber
Malatya'da Belediye Başkanlarına kötü haber


Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 38. Olağan Kurultay’da genel başkanlık görevine seçilen Özgür Özel seçildi.

Deprem konutları


CHP’nin 38. Olağan Kurultayında genel başkanlık seçimini 812 oyla Özgür Özel kazandı. Rakibi Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oyda kaldı.


CHP'deki değişim hareketine öncülük eden isimlerden Özgür Özel, genel başkanlığa aday olduğunu duyurmuştu. Adaylığını açıklayan Özel'e CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'dan tam destek gelmişti. CHP'nin Malatya'daki 3 Belediye Başkanı ise Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdiler.


Kulislerde 3 Belediye Başkanın CHP'den tekrar aday gösterilmeyeceği kesin gözüyle bakılıyor. Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu Yeniden Refah Partisi'ne, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ve Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ'ın ise daha karar vermediği iddia ediliyor. 


3 Belediye Başkanın CHP Genel Başkanlığa seçilen Özgür Özel hakkında sosyal medya hesaplarında bir açıklama yapılmadığı görüldü.

 

Malatya'da CHP'nin Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ ve Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ise Genel Başkanlık için Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yana tavır almışlardı.


Hatırlanacağı üzere Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanlığı 38. Olağan Kongresinde konuşan CHP’li Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'yı eleştirmişti.


Yapılacak İl Kongresi için daha önce ilçe belediye başkanları ile birlikte Milletvekili Veli Ağbaba ile istişare toplantısı yaptıklarını ve il örgütünde mevcut İl Başkanı Barış Yıldız’a tepki olduğunu, yeni bir başkan ile yola devam dilemesi gerektiğini ifade ettiklerini belirten Kızıltaş, Veli Ağbaba’dan gelen “Ben Barış’a söz verdim” cümlesine tepki gösterdi. Başkan Kızıldaş, "Sayın vekilim bu parti sizin partiniz değil" demişti.

 

YouTube Haber arası

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mahmut gürgeli 06 Kasım 2023 14:22

    Arguvan belediye başkanı adaletten bahsediyor demokrat Arguvan belediyesi işçilerini zorla sendikadan istifa ettirdi yoksulluktan bahsedip zam bile vermeyen belediyenin işçileri zar zor geçiniyorlar

  • Hanlı 06 Kasım 2023 09:38

    Sanki taraflı bir tutum var.veli ağbaba da tarafindan bahsederken bastıra bastıra değişimi degilim demisti.