casino siteleri

MALATYA'DA "GENETİĞİ İLE OYNANMIŞ KAVRAMLAR VE AİLE MEDENİYETİNİN SONU" ADLI KONFERANS DÜZENLENDİ

Malatya Haber Girişi : 18 Mayıs 2015 12:47
MALATYA'DA
Ensar Vakfı Malatya Şubes

Boşanmaların arttığı,sağlam bir evlilik çatısının kurulamadığı ,gençliğin temel problemlerinden evlilik hususunun yeterince gözetilmediği toplumumuzda bu konuda yaptığı çalışmalarla bilinen Mehir Vakfı Başkanı ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Saffet KÖSE Malatya'ya gelerek bir konferans verdi.

Deprem konutları

Ensar Vakfı Malatya Şubesi ve İlim Yayma Cemiyet'nin beraber düzenlediği "Genetiği İle Oynanmış Kavramlar veAile Medeniyetinin Sonu" adlı konferan Büyükşehir Belediyesi Konferans salonunda gerçekleşti.

Konferansta konuşan Prof. Dr. Saffet Köse;"günümüzde evliliğin bir hayli maddi kaygılarla zorlaştığı ve evlilik gibi kutsal bir medeniyetinin madde ve hak kavramlarla basite indirgenmeye çalışıldığını vurguladı. Aile ortaında erkeğe ve kadına ayrı ayrı haklar tahsis etmek yerine erkek ve kadının birbirleri üzerindeki sorumluklarına değinmek gerektiğini söyleyen Köse, Erkek ve Kadın ayrı birer şahsiyet değil ikisinin bir araya gelerek oluşturduğu aile kavramına atıf yapmak gerekir" dedi.

Konferansın devamında kadın-erkek eşitliği gibi kavramların bize batı'dan bulaşan hastalıklı kavramlar olduğunu belirten Köse; bizde nezaket, hasene, nedamet, isar gibi kavramların olduğunu, ancak bu kavramların zihinlerden yok edilmesiyle yerlerine batı tarzlı seküler kavramların ikame edildiğini belirtti.

YouTube Haber arası

saffet Köse, konuşmasının devamında; "Batıda özgürlük Tanrıdan uzaklaşmakken, Biz de özgürlük Allah'a yaklaşmaktır ve kul olmaktır. Batıdaki bu yöntemle nefsinin kölesi olur, biz ise Allaha kul olarak nefsimizin prangalarından kurtuluruz. Batı kiliseden kopmak adına özgürlüğü Tanrıdan ve dinden uzaklaşma olarak tanımlarken, bugün bizim de onlar gibi düşünmemizi sağlayan bu hastalıklı zihniyetten uzaklaşmak gerekir" dedi.